Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN VEŠTIĆ

Politika u Hrvatskoj mora reći što hoće od sporta

Blanka Vlašić, doček u Splitu
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
22.08.2016.
u 20:51

- Politika se mora umiješati u sport, staviti okvir i kazati što hoće od sporta, pa makar odgovor bio i 'ne' ali onda će oni koji će se nastaviti baviti sportom i pripremati za Olimpijske igre u Tokiju biti svjesni s čime raspolažu pa neka idu sami u rizik - smatra Ivan Veštić.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Ivan Veštić ocjenio je kako je osvajanjem triju medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru hrvatska atletika ostvarila povijesni uspjeh te je pozvao političke strukture da se izjasnu što žele od sporta kako hrvatski sportaši ubuduće ne bi ostali u nezavidnoj situaciji.

- Politika se mora umiješati u sport, staviti okvir i kazati što hoće od sporta, pa makar odgovor bio i 'ne' ali onda će oni koji će se nastaviti baviti sportom i pripremati za Olimpijske igre u Tokiju biti svjesni s čime raspolažu pa neka idu sami u rizik. Ovako nije pošteno da sportaši i oni koji stoje uz njih praktično vrlo često ostaju sami u bezizlaznoj situaciji i zadužuju se - rekao je Veštić na konferenciji za novinare u ponedjeljak u splitskoj zračnoj luci pri povratku Blanke Vlašić koja je u Riju osvojila brončanu medalju u skoku u vis.

Po Veštićevim riječima, sport je javna djelatnost i stoga u Hrvatskoj "politika mora stati iza toga."

- I predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach kaže kako sport traži partnerstvo politike - poručio je Veštić. koji je naglasio kako je sport prevažna djelatnost da bi ostala po strani i da bi se sportu "dogodilo ono što se događa nama."

- Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru naša atletika ostvarila je povijesni uspjeh osvojivši dvije zlatne i jednu brončanu medalju. Po broju medalja Hrvatska u svijetu dijeli sedmo mjesto sa Njemačkom, a u Europi one dijele drugo mjesto iza Velike Britanije. Naša je atletika osvojila 30 posto svih hrvatskih medalja u Riju - kazao je Veštić tumačeći potrebu za većom brigom političkih struktura za sport u Hrvatskoj kazavši kako se svi moramo ugledati na naše atletičarke i atletičare.

>> Zbog Blanke sam zaplakao tek drugi put u novinarskoj karijeri

Komentara 2

KA
kajinx
14:56 23.08.2016.

Puno istine! Političari ili "političari" sramite se.

MA
Manolo46
22:26 22.08.2016.

Hoćemo jak nogomet a sve ostalo je čudo od dva dana koje nikog ne zanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije