Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka protiv terorista

Oduzimat će državljanstvo i protjerivati islamiste

German Interior Minister Thomas de Maiziere is seen during his visit at the federal police inspection in Bremen, Germany, August 10, 2016.REUTERS/Fabian Bimmer
Foto: Reuters
12.08.2016.
u 09:00

Najavljeno je zapošljavanje oko pet tisuća policijskih službenika i djelatnika u tajnim službama kao i ukidanje liječničke tajne

Najavljeno je i zapošljavanje oko pet tisuća policijskih službenika i djelatnika u tajnim službama kao i ukidanje liječničke tajne

Oduzimanje njemačkog državljanstva i protjerivanje osoba koje su se borile u redovima islamista neke su od mjera za borbu protiv terorizma, koje je jučer u Berlinu predstavio njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere.

– Nama je hitno potrebno uvođenje ubrzanog postupka protjerivanja osoba koje su se ogriješile o zakon ili od kojih prijeti opasnost – rekao je De Maiziere, ministar iz Kršćansko-demokratske unije.

Ministar je najavio i zapošljavanje oko pet tisuća novih policijskih službenika i djelatnika u tajnim službama.

– Država ne može jamčiti 100-postotnu sigurnost, ali može učiniti sve što je moguće kako bi se povećao stupanj sigurnosti građana – rekao je De Maiziere.

Najavio je i pojačano nadgledanje Darkneta i drugih sličnih zatvorenih internetskih platformi koje se koriste za ilegalnu trgovinu oružjem i druge kriminalne djelatnosti.

Nakon atentata u bavarskom Ansbachu, kada se bombom u ruksaku raznio azilant koji je imao opsežan dosje o psihičkim poremećajima, De Maiziere najavio mogućnost ukidanje obveze šutnje za liječnike i zdravstveno osoblje ako je očito da od pacijenta dolazi prijetnja. 

>> Francuska zatvara džamije i protjeruje radikalne propovjednike

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije