Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

Šarić: Samo kapetan Ukić zna kako je to igrati na Igrama

Dario Šarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
07.08.2016.
u 14:25

– Utakmica sa Španjolskom prva nam je olimpijska, svima osim Ukiću, i kao takva ima posebno značenje. Osim toga, Španjolci su “dizelaši” pa ćemo ih pokušati iznenaditi – rekao je Dario Šarić.

Muški olimpijski košarkaški turnir je počeo, a naši košarkaši prvu utakmicu igraju noćas, u ponoć po SE vremenu, protiv europskog prvaka Španjolske. Premda su izabranici Aleksandra Petrovića otišli na Igre kroz kvalifikacijski tjesnac, nitko ovdje Hrvatsku ne doživljava neozbiljno. Niti je itko svrstava među autsajdere, što Venezuela, Kina pa i Nigerija ipak jesu.

– Utakmica s Hrvatskom važnija nam je nego što ljudi možda misle. Hrvati su se plasirali na OI kroz kvalifikacije i dolaze možda s malo više ritma – istaknuo je španjolski razigravač Jose Calderon.

Španjolska ima sedam aktualnih i tri bivša NBA igrača i u košarkaškoj hijerarhiji puno je više od Hrvatske.

Idu na dizel

– Uz Amerikance, Španjolci su zadnjih 10 godina obilježili svjetsku scenu. No, nismo opterećeni time. Znamo koje točke treba napadati, a koje treba braniti. Nikome, pa ni Španjolcima, nećemo priznati da su bolji od nas dok to ne demonstriraju. Izuzevši utakmice s Argentinom, ovo ljeto nismo ništa bacili u vjetar.

I Petrović, kao i cijeli košarkaški svijet, jasno vidi glavne favorite za zlato.

– Na ovom turniru jedino su dvije stvari potpuno jasne i obje dolaze iz druge skupine. U njoj su i neprikosnoveni favoriti Amerikanci, ali i jedini autsajderi, a to su Venezuela i Kina. Naša je skupina pak puno izjednačenija.

Izbornik ističe da su igrači ušli u olimpijski ritam, pa nekima od njih (Šarić, Simon, Krušlin) nije branio da odu na utakmicu hrvatskih vaterpolista protiv Amerikanaca.

– Nismo ni za kakvu zabranu, no takve stvari se na dan utakmice neće događati.

Neće izbornik zamjeriti svojim olimpijskim debitantima što sve upijaju i u svakoj olimpijskoj minuti uživaju.

– Utakmica sa Španjolskom prva nam je olimpijska, svima osim Ukiću, i kao takva ima posebno značenje. Osim toga, Španjolci su “dizelaši” pa ćemo ih pokušati iznenaditi – rekao je Dario Šarić.

I njega se, kao i suigrače, dojmilo svečano otvaranje Igara.

– Bio je sjajan osjećaj koračati pred punom Maracanom. Biti na otvaranju OI bio mi je sportski san i to mi puno znači, bez obzira na to kakav ćemo postići rezultat – ističe Šarić.

Solomunsko rješenje

Danima prije svečanosti otvaranja, izbornik je predlagao igračima da ne idu, da ne gube vrijeme za odmor, ali i snagu u nogama zbog dugotrajnog stajanja. Na kraju je pronađeno solomunsko rješenje za koje Petrović kaže:

– Igrači su donijeli jednoglasnu odluku da će ići, no vratili su se puno prije kraja. Krenuli su u selo odmah nakon što su prošli u povorci. Dovoljno su se rano vratili da su stigli gledati i završnicu otvaranja na televiziji.

Komentara 1

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
09:14 08.08.2016.

Dok naši uvoženi bosanci i srbijanci kao glavni igrači u svim repkama igraju dobro naše hrvatske ekipe mogu do medalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije