Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RYANAIR

Od 1. travnja letovi na novoj zrakoplovnoj liniji između Zadra i Edinburgha

14.01.2009.
u 15:59

ZADAR – Zadrani i Škoti, točnije Edinburžani, od prvoga travnja bit će ‘mnogo bliži’. Europski najveći niskotarifni prijevoznik objavio je na konferenciji za novinare u Zadru da će uvesti dvije linije tjedno Zadar-Edinburgh. Prvi let prema glavnom gradu Škotske bit će 1. travnja, a karte za to turistički i te kako poželjno odredište mogu se početi kupovati već danas.

Ryanairov menadžer za prodaju i marketing John Booty na jučerašnjoj je konferenciji istaknuo kako se samo zbog kiše kakva je bila jučer u Zadru ne osjeća kao kod kuće u Velikoj Britaniji. Naime, Ryanair već ima dvije linije iz Zadra, i to prema Dublinu i Stanstedu, a s novom linijom planiraju kroz zadarsku zračnu luku u ovoj godini prevesti ukupno 65.000 putnika.

Zadovoljstvo novom zrakoplovnom linijom jučer je izrazio i zadarski župan Stipe Zrilić.

– Činjenica je da zrakoplovnim linijama dolazi sve više gostiju. Tako smo prošle godine na Ryanairovim linijama imali više od 40.000 putnika. To je inače bila i rekordna godina za zadarsku zračnu luku sa više od 158.000 putnika. Prioritet nam je produžiti pistu za oko 500 metara, a tada će u zadarsku zračnu luku moći sletjeti najveći zrakoplovi, kao i ostvariti se letovi na najudaljenija odredišta. No, osim zračnog prijevoza, bitan je i dobar cestovni i pomorski promet kakav imamo na zadarskom području, ali i turistički sadržaji poput Punta skale, koja će se uskoro otvoriti turistima – rekao je župan Zrilić.

Ravnateljica zadarske Zračne luke Katica Pupić Bakrač tvrdi da od ove godine očekuje i nove rekorde u broju putnika.

– Osim leta u Edinburgh pregovaramo i o još nekim novim linijama prema Zadru. To znači i veći broj putnika, pa mogu najaviti da sigurno idemo prema 200.000 putnika godišnje – rekla je Katica Pupić Bakrač, ističući kako zadarska zračna luka već petu godinu zaredom posluje pozitivno, te da je, primjerice, samo prošle godine u zračnoj luci zaposleno 40-ak sezonskih radnika.

Nova sezona letenja počet će 1. travnja, a završiti koncem listopada.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?