Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska manekenka i njezin muž u aferi ucjenjivanja

Nina Morić na sudu u petak ili u ponedjeljak

sce-moric-txt.jpg
import
21.03.2007.
u 18:22

Nina Morić, supruga talijanskog fotografa Fabrizija Corone, koji je već osam dana u zatvoru u Potenzi zbog optužbe ucjenjivanja i iznuđivanja, sutra bi se trebala, u sklopu istrage protiv njezina supruga, pojaviti na saslušanju na sudu u tom gradu. No neki izvori navode kako je manekenkin odvjetnik zahtijevao odgodu saslušanja za sljedeći ponedjeljak, 26. ožujka.

Nina je pod istragom s mogućom optužbom pranja novca. Osumnjičena je za odnošenje u inozemstvo otprilike 700 tisuća eura. Prema procjeni tužitelja iz Potenze Henryja Johna Woodcocka, taj je novac nezakonito zarađen ucjenjivanjem fotografijama. Prema tužitelju, Nina Morić novac je zarađen na crno odnijela u inozemstvo, a možda i u Hrvatsku.

Manekenka zahtijeva rastavu od Corone i s gnušanjem komentira njegov način zarađivanja, ali očito dio je novca odnijela jer se brani kako je novac zarađen radom fotoagencije, a ne iznuđivanjem. Njezino je 50-postotno vlasništvo fotografske agencije Coronas, koju je osnovao njezin suprug i prema njezinim dosadašnjim izjavama, ne može se zaključiti da je znala kako je Corona zarađivao novac.

Agencija Coronas obrtala je šest milijuna eura na godinu, a gotovo šestinu, Morić je navodno iznijela u inozemstvo. Ina?e, vladin glasnogovornik Silvio Sircana postao je protagonist skandala. Riječ je o slikama Coroninih paparazza, koji su ga snimili u autu kraj transseksualca koji nudi svoje usluge na jednoj rimskoj ulici.
- Bio je to trenutak glupe radoznalosti - izjavio je u srijedu S. Sircana.

Želite prijaviti greške?