Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.06.2013. u 14:00

Možda je u priči o studentskim igrama riječ o uredničkom „vađenju“ nepopularnog ministra

Moram priznati da nisam savršen i da me ponekad uhvati ljubomora prema kolegama koji provale pravu novinarsku priču. Ali kada sam u subotu gledao RTL vijesti, a zatim i Dnevnik HTV-a gotovo sam se onesvijestio od muke i bijesa jer sam shvatio da živim u totalnom neznanju. Nisam, naime, imao pojma da se Hrvatska priprema za veliki sportski događaj koji se, tako su ga predstavili na televiziji, može usporediti s Olimpijadom.

Glavne informativne emisije su euforično najavile da će Zagreb i Rijeka 2016. biti domaćini nove Univerzijade. Onda su se malo ispravili pa su rekli da to nije baš svjetsko nego europsko natjecanje studenata. Pa su onda opet malo reterirali kazavši da nije riječ o natjecanju zemalja, nego sveučilišta. Sve to podsjeća na onaj vic kad lovac sav usplahiren dolazi u gostionicu i tvrdi da ga je napalo stotinu vukova. Kako je to ostalim gostima bilo čudno, nastave ga propitkivati i čuditi se. Hrabri lovac malo po malo smanjuje brojku da bi zaključio da je ipak nešto „šušnulo u grmu“.

Televizija nam sugerira da sada trebamo izabrati samo novu maskotu Jovanovićeve Univerzijade. Evo mog prijedloga: neka novi Zagi dobije ime po ministru Jovanoviću i neka se zove „nabrijani Željac“ koji simbolizira isključivost, aroganciju i bahatost. A možda je u cijeloj priči o „Univerzijadi“ zapravo riječ o najobičnijem uredničkom „vađenju“ nepopularnog ministra. Kada mu je propalo uvođenje seksualnog odgoja i novih udžbenika u škole, kada mu profesori miniraju državnu maturu i pripremaju se za štrajk, onda nije loše barem nešto prikazati kao pobjedu.

PLUS - Hrvatska reprezentacija uvijek je dobro stajala kod navijača. Izbornik Štimac podigao je kult reprezentacije na još višu razinu, što se vidjelo i u Hercegovini.

MINUS - Televizija ne spominje da u Turskoj ima puno alavita kojima pripada i sirijski predsjednik Assad. Možda je i to, a ne samo zaštita parka u Istanbulu, izazvalo bunt naroda.

>> Ovaj za nas grubi 
dan smirila je tek moćna \'Moć boja\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?