Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMITIVIZAM

Navijači vrijeđali, Štimac uzvratio

stimac_311.jpg
import
25.08.2008.
u 14:49

Dolazeći na prijateljsku utakmicu između Slovenije i Hrvatske, skupina navijača iz Rijeke primijetila je Igora Štimca i počela ga vrijeđati. Uslijedio je uobičajeni repertoar psovki i uvreda, a svoju porciju dobili su i okupljeni novinari.

Štimac, koji se upravo bio fotografirao s jednim bračnim parom, nije mogao šutjeti na provokacije pa je pozvao navijače da dođu do njega po porciju batina. - Dođi, idiote! - pozvao je Štimac najglasnijeg navijača koji je poziv i prihvatio pa se u sve morala umiješati policija koja je bez većih problema uvela red.

Riječani su ušli na stadion uz navijački evergreen "HNS, pederi, nogomet ste sjebali", a predsjednik Udruge prvoligaša im je za kraj poručio: - Ubijte se, svi se ubijte odmah! - i uz smiješak nastavio s fotografiranjem.

Riječani su ušli na stadion uz navijački evergreen "HNS, pederi, nogomet ste sjebali", a predsjednik Udruge prvoligaša im je za kraj poručio - Ubijte se, svi se ubijte odmah! - i uz smiješak nastavio s fotografiranjem.

- Sve se crni od policije - požalila se starija gospođa koja živi blizu stadiona "Ljudski vrt". Prijateljska utakmica između Hrvatske i Slovenije bila je sve samo ne prijateljska. Mariborčani su angažirali sve raspoložive pripadnike specijalne policije koji su od ranog jutra patrolirali gradom. Hrvatski navijači su dočekani već na granici i pod policijskom pratnjom dopraćeni su do stadiona. Došlo ih je oko četiristo i već prije ulaska na stadion "tražili su Sloveniju na karti".

U obračunu kartama domaći navijači su pak našli "Istru u Sloveniji". Tijekom cijelog susreta atmosfera je bila naelektrizirana - Slovenci su "ubijali ustaše", dok su hrvatski navijači u nedostatku baklji na teren tu i tamo zavitlali koju stolicu. Nakon svega viđenoga i na terenu i na tribinama skoro svi hrvatski novinari u naslovima svojih tekstova su se poigrali dvjema riječima, pa je tako prijateljska utakmica prekrštena u (ne)prijateljsku, a Ljudski vrt u (ne)Ljudski.

Želite prijaviti greške?