Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Najavljen preprogram 60. dubrovačkih ljetnih igara

03.02.2009.
u 11:50

Iako je tek početak veljače, već je objavljen pretprogram 60. Dubrovačkih ljetnih igara koje će se po dobrom starom običaju održati u ljetnim mjesecima od 10. srpnja do 25. kolovoza. Program su u Festivaslkoj palači u Dubrovniku predstavili intetndant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender, ravnatelj dramskog programa Ivica Kunčević, zatim državna tajnica Ministarstva kulture Nina Obuljen i gradonačelnica Dubrovnika, Dubravka Šuica.

Obzirom da će ove godine ovaj poznati festival proslaviti 60. godišnjicu postojanja, organizatoori su najavili, kako će cijeli repertoar nastojati podsjetiti na ono što je konstanta Dubrovačkih ljetnih igara. Tako će ugostiti ansamble i izvođače koji desetljećima dolaze u Dubrovnik, ali će naglašava vodstvo festivala, biti otvoreni i prema najmlađem naraštaju hrvatskih umjetnika, kao i najperspektivnijim mladim umjetnicima sa svjetskih tržišta.

Ključne odrednice, kojih su se držali organizatori, za ovaj svjetski poznati festival su dubrovačka ambijentalnost i okupljanje festivalskog dramskog ansambla, kazao je ravnatelj dramskog programa te je najavio i dvije premijere u dramskom programu.

Gledatelji će moći premijern vidjeti Shakespearovog Hamleta kojeg će na Lovrijencu režirati Ivica Kunčević, a u naslovnoj ulozi glumit će odličan mladi glumac, Luka Dragić. Druga najavljena premijera jest 'Na taraci', treći dio Vojnovićeve 'Dubrovačke trilogije', kojeg će režirati Joško Juvančić.

Što se glazbenog dijela programa tiče ne zna se još veliki dio rasporeda, no rečeno je da će se i ove godine u ovaj program uvrstiti jedna operna premijera. Ovoga puta to riječ je o operi Clauda Debussya pod naslovom ' Pelleas i Melisanda' u izvedbi Festivalskog opernog ansambla i pod glazbenim vodstvom Alexandra Ghindina.

(P.S)

Želite prijaviti greške?