Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.10.2013. u 14:00

Premijer govorio o pelješkom mostu pa državnim avionom odletio na Krk, ali to nije doznao HTV.

Počelo je obećavajuće. Podnevni Dnevnik HTV-a otvara oku ugodna Mašenka Vukadinović, glas joj je smirujući. I prva je vijest po pravilima struke, ima težinu. Premijer Milanović govori novinarki da bi gradnja pelješkog mosta mogla biti rješenje za povezivanje hrvatskog juga s ostatkom države i da bi u slučaju gradnje mosta Hrvatska trebala financijsku potporu Europske unije. Ali ovu izjavu nije u ekskluzivnom intervjuu zabilježila kamera HTV-a nego jedne druge televizije (bosanskohercegovačka javna televizija BHT1), a “naši” su prenijeli.

Druga vijest u podnevnom Dnevniku. Već spomenuti premijer iz Hercegovine je umjesto kući u Zagreb državnim zrakoplovom odletio na Krk, u privatni posjet. Da tu nešto smrdi, bjelodano govori i podatak da fotoreporteru koji se tamo zatekao nije dopušteno da radi svoj posao. Bilo bi to spomena vrijedna vijest u podnevnom Dnevniku HTV-a da je njihova, ali opet nije. Otkriće pripada “Novom listu”.

Informativa naše javne televizije barem je, mora im se priznati, zabilježila notornu svinjariju oko kolektivnog odlaska saborskih zastupnika na desetodnevni odmor. Sve su odradili po najvišim profesionalnim standardima. Snimili su izjave oporbenih čelnika koji se ljute na vladajuću koaliciju, pa i njihove izjave. Kako bi naglasili apsurdnost priče o deset dana odmora nakon dvomjesečne ljetne stanke, reklamirali su je na najavnoj špici. Samo, učinili su to 24 sata nakon konkurencije, kao da su i sami proglasili desetodnevni produljeni vikend. Na Prisavlju ipak igraju na sigurno pa su uzeli odmor dug (barem) četiri godine.

PLUS

“Obitelj Borgia” jedna je od nekoliko odličnih stranih serija koje se trenutačno emitiraju na HTV-u nudeći predah usred sapuničarske ekspanzije.

MINUS

Iz priloga “zanimanje: političar” u Dnevniku HTV-a “doznajemo” da ministri i zastupnici imaju visoke plaće, ali ostaje nejasno zašto sada i kojim povodom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?