Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEATAR GAVRAN

Miro dao Mladeni 12 uloga

27.05.2009.
u 18:03

Predstava koju bračni par glumica Mladena i pisac Miro Gavran pripremaju za sljedeću sezonu Teatra Gavran bit će sigurno spominjana po novom glumačkom rekordu: Mladena će naime u predstavi svoga supruga odigrati dvanaest velikih uloga – četiri više nego u predstavi “Hotel Babilon” i tako nadmašiti samu sebe.

– Za novi Mirin tekst, “Najluđu predstavu na svijetu”, pripremam dvanaest uloga, što ne znači da se na kraju ne pojavi i neka uloga scenskog radnika i broj naraste na trinaest ili više – šaleći se objašnjava Mladena, pa će ozbiljno: – Nova je predstava zahtjevnija i kompliciranija zato što se ovdje radi predstava u predstavi. Stalno idem iz uloge u ulogu – ne iz lica u lice kao što to činim u “Hotelu Babilon”, nego iz dijaloga u dijalog. Od rečenice do rečenice mijenjam lice. Iz moje glumačke pozicije, predstava je još pravi košmar. Poslije 50 predstava bit će lakše. Tako je bilo i s “Hotelom Babilon”. Iako izgleda slično, jer ponovno igram puno lica, bit će to sasvim drugačije.

– Bit će to moj najbolji ili najlošiji dramski tekst, nikako osrednji – uključuje se zaposleni autor teksta.

– Radnja je smještena u naš prostor, iako se može zbiti bilo gdje u svijetu. Najbitnija događanja vezana su za kazališni milje, za jedno kazalište i sukobe koji nastaju oko repertoara.

Bit će ljubavnih spletki, zavisti, taštine, ljubomore… Jednostavno, pogled iza kulisa. Budući da je fabula složenija, komad će biti desetak minuta dulji od “Hotela Babilon”.

– Dao sam Mladeni najteži mogući zadatak. Već su mi prijatelji zamjerili da mi je namjera radom ubiti vlastitu ženu. No, ona voli izazove – kaže Gavran.

Odmah provjeravamo. Bi li prihvatila takav mukotrpan rad da nije riječ o suprugu? – Naravno da bih! To je za glumca bogomdana uloga, ali i velik posao. Zato ne volim otkrivati kad ću biti spremna. Možda za mjesec, možda za dva, ali svakako za novu sezonu “Teatra Gavran” – kaže Mladena.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?