Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Meštar razočaran mitom o haremu

26.06.2009.
u 16:46

– Turci su došli do Siska, jezik nam obiluje turcizmima, jedemo ćevape i pijemo tursku kavu! Pa morao sam vidjeti dio Otomanskog carstva – rekao je voditelj HTV-a Davor Meštrović i otkrio zašto je sa suprugom Senkom posjetio baš Istanbul.

Grad u kojem je proveo pet dana oduševio ga je svojom islamskom kulturom, ali spoznaja istine o drevnom mitu o sultanovu haremu prepunom žena, Davora je naprosto dotukla. – Bio sam opsjednut haremom! Pitao sam vodiča gdje je mjesto na kojem su se stotine žena brčkale i mirisne čekale posjete sultana. No saznao sam da ta priča nije istinita.

Sultan je imao samo jednu ženu, a “harem” u stvari znači “sultanove privatne odaje” – otkrio nam je Meštar svoju stravičnu spoznaju. No ne dopustivši da ga to oneraspoloži, odao se dražima Istanbula pa iskušao tursku masažu, ćevape u juhi, vozio se tramvajima puno naprednijim od naših, gledao trbušne plesačice te dva dana bio pod dojmom njihovih vještina. Jedino što nije probao je pušenje nargile.

No to je, u Turskoj zove rajem za pušače, kompenzirao dimom turskih cigara koje su ga uz čari Istanbula držale u stanju stalne pozitivne omamljenosti.

Želite prijaviti greške?