Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI DEBELI HRVAČ

Meksikanci uvrijeđeni reklamom Burger Kinga

14.04.2009.
u 18:07

Poznati lanac brze hrane za svoj je novi proizvod, ljuti hamburger "Texican Whopper" snimio spot zbog kojeg su se južno od Rio Grandea pobunili ustvrdivši da im vrijeđa nacionalne osjećaje. U spotu koji bi trebao predstaviti sendvič od začinjene kosane govedine "teksaškog ukusa s daškom ljutine Meksika", a namijenjen je prikazivanju u Europi, visoki kauboj daje oglas za cimera u kući na koji se javlja maleni kostimirani Meksikanac, jedan od u Meksiku izuzetno popularnih "luchadora" (zakrabuljenih hrvača slobodnim stilom).

Neobični sustanari sasvim dobro surađuju – visoki Jenki podiže mališana i pomaže mu da dosegne visoke police, a snažni hrvač otvara tegle s umakom za čiji poklopac kauboj nema dovoljno snage. No, Meksikancima je zasmetalo ne samo što je luchador nizak, nego i što je njegov plašt u obliku meksičke zastave, koju u Meksiku shvaćaju vrlo ozbiljno i paze na njezino dostojanstvo.

Pogledajte spot i sami ocijenite je li uvredljiv, a ako se zaželite ljutog "texican" burgera, morat ćete ga probati negdje u inozemstvu, jer je od najpoznatijih lanaca s brzom hranom kod nas prisutan McDonald's i... nitko drugi.

Želite prijaviti greške?