Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojite

Vodimo vas na pretpremijeru filma Zvizdan

Zvizdan
Foto: Vecernji.hr
21.09.2015.
u 14:44

Ne propustite priliku da među prvima pogledate najiščekivaniji film godine

Iščekivani igrani film 'Zvizdan' Dalibora Matanića uskoro stiže u kina – no prije početka kino distribucije diljem Hrvatske, možete ga pogledati pretpremijerno 23. rujna u kinu Europa u organizaciji Večernjeg lista. Ulaznice za prepremijeru možete kupiti ovdje.

'Zvizdan' prati tri različita desetljeća u dva susjedna sela operećena netolerancijom i sukobima, a kroz tri ljubavne priče progovara o opasnostima, ali i postojanoj snazi zabranjene ljubavi.

Od samih početaka i svjetske premijere na međunarodnom festivalu u Cannesu 'Zvizdan' niže uspjehe – na spomenutom festivalu osvojio je Nagradu žirija u sklopu programa Izvjestan pogled, uvršten je u službenu selekciju deset najboljih europskih filmova koji konkuriraju za Nagradu LUX 2015 a dodjeljuje je Europski parlament, na Sarajevo Film Festivalu ovjenčan je nagradom CICAE koju dodjeljuje žiri Međunarodne konfederacije umjetničkih kina, dok je na pulskom filmskom festivalu sa šest Zlatnih Arena i nagradom Oktavijan ostvario aposlutnu pobjedu. Najnovije priznanje pristiglo je nedavno iz Hrvatskog društva filmskih djelatnika, koje je 'Zvizdan' odabralo za hrvatskog predstavnika u natjecanju za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma.

Osvojite ulaznice!

Budite brzi jer prvih pet koji se prijave osvojit će po dvije ulaznice za pretpremijeru 23. rujna u kinu Europa. Pošaljite svoje podatke (ime, prezime, broj telefona i mail adresa) sa naznakon "Zvizdan" na mail nagrade@vecernji.net.

Sretni dobitnici su:Maja Vitez, Marijeta Vdović, Marijana Žinić, jasna Andrišević Bittner i Dragica Bunčić. Čestitamo!

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?