Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagradni natječaj

Vodimo vas na predstavu Ustav Republike Hrvatske!

Ustav Republike Hrvatske
Foto: Promo
1/6
22.02.2017.
u 09:43

Uključite se u nagradni natječaj do 1. ožujka jer dijelimo po dvije ulaznice za dva termina!

Najiščekivaniji hrvatski film prošle godine i zasigurno jedan od najhrabrijih filmova novog milenija 'Ustav Republike Hrvatske' Ante Tomića & Rajka Grlića u režiji Rajka Grlića već mjesecima na dnevnoj razini neviđenim uspjehom puni kino dvorane. Nakon osvojene nagrade Grand Prix Amerike za najbolji film  na uglednom Montreal World Film Festivalu , nagrada na 19. Festivalu Slovenskega Filma u Portorožu i 9. LIFFE festivalu u Leskovcu svoju američku premijeru imao je u konkurenciji 31. Santa Barbara Međunarodnog Film Festivala osvojivši glavnu nagradu, "Jeffrey C. Barbakow Award for Best International Feature Film".

Samo nekoliko tjedana nakon ove priznate nagrade, Satiričko kazalište Kerempuh“, 25. veljače 2017. u 20 sati najavljuje praizvedbu  predstave nastale prema tekstu „USTAV REPUBLIKE HRVATSKE“ Ante Tomića i Rajka Grlića.

Režira je Vinko Brešan uz adaptaciju i  dramaturgiju Željke Udovičić Pleština.

Riječ je o hrabrom tekstu, o suvremenoj satiri koja kroz nacionalne odnose (one Hrvata i Srba) te kroz homofobne relacije (pitanje pozicije homoseksualaca u društvu) progovara o nekim temama koje, nažalost, ne možemo smatrati nadiđenima  unutar postojeće svakodnevice kojoj svjedočimo. Radi se o predstavi koja će se baviti ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima.

Profesor Vjeko živi u centru Zagreba s Hrvojem, nepokretnim ocem, nekadašnjim ustaškim časnikom. Vjekin užitak su noćne šetnje kada, odjeven kao žena, luta gradom. U jednoj od tih šetnji pretuče ga grupa mladića. U bolnici ga prepozna Maja, medicinska sestra koja živi u podrumu njegove zgrade. Od toga trenutka Maja se počne brinuti za njega i njegovog oca. Zauzvrat Vjeko Majinom mužu, policajcu Anti, pomogne pripremiti ispit iz Ustava Republike Hrvatske...Tako počinje ova priča o ljubavi i mržnji, priča o četvero vrlo različitih ljudi koje je sudbina iznenada učinila međusobno ovisnima.

Predstavu je moguće pogledati na izvedbama:

23. i 24. veljače 2017. u 20 sati

Svečana praizvedba je u subotu 25. veljače 2017. u 20 sati

1.,9.,18. i 24. ožujka 2017. u 20 sati

5.,9. i 27. travnja 2017. u 20 sati

U predstavi igraju: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja i Vedran Mlikota.

Uključite se u nagradni natječaj do 1. ožujka i osvojite 2 ulaznice za jedan od dva ponuđena termina!

9. i 18.3.2017. u 20 sati dijelimo po dvije ulaznice.

Biramo najkreativniji odgovor na pitanje ''Zašto želite pogledati ovu predstavu?''.

Dobitnici su:

Predstava 9.3.
Narcisa Tkalčić, 2 ulaznice

Predstava 18.3.
Ljerka Radoš, 2 ulaznice

Čestitamo!

Želite prijaviti greške?