Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Večernji te vodi na predstavu "Bum Tomica" u Maloj sceni

bumtomica
Mala scena
PR
Autor
PR članak
07.04.2011.
u 10:00

Večernji daruje 3x2 ulaznice za predstavu "Bum Tomica" u kazalištu Mala scena za subotu 9. travnja u 17 sati.

Mama: Tomice, molim te, skoči mi u dućan i .
Tomica: Budem.
Mama: Tomice!
Tomica: Da!
Mama: Tomice, molim te, možeš li skočiti do dućana?
Tomica: Evo, budem. (i nastavi se igrati)

Jasno je odakle nadimak Bum Tomica. Svako je dijete ponekad Bum Tomica.

"Bum Tomica" poznati je junak iz dječje literature koji prvi put pojavljuje i na kazališnim daskama u zagrebačkom kazalištu Mala scena. Roman poznate spisateljice Silvije Šesto Stipaničić, dobitnice nagrada I. B. Mažuranić i Časne liste IBBY-ja, jedna je od najpopularnijih knjiga za djecu objavljena u tri nastavka te se nalazi i u lektiri za četvrti razred. BUM TOMICA se sastoji od sto pričica (sto sličica) iz svakodnevice.

Glavni lik je desetogodišnji dječak Tomica, razapet između svoje zaigranosti i različitih očekivanja roditelja, starije sestre i mlađeg brata. Riječ je o "običnoj" peteročlanoj, urbanoj obitelji u kojoj su glavni likovi troje djece. Tomica je pred pubertetom i već ga pomalo muče prve zaljubljenosti, nepravde i kritički odmak prema svijetu odraslih, njegov mlađi brat vrtićke dobi zaigrano je dijete sklono na svoj način preispitati i postupke braće i roditelja, dok je najstarija kćer adolescentica koja živi u svom svijetu imajući, svojim godinama, svojstven odnos i prema braći i prema roditeljima.

Iz tog normalnog "generacijskog sukoba" nerijetko se preispituju stvari preko kojih obično prelazimo kao preko svakodnevnih i običnih zahvaljujući tempu života i dnevnoj rutini. I dok odraslima život postaje rutina, djeca u ovim pričama dokazuju da je život sve samo ne rutina. Primjerice, jedno "obično" vođenje najmlađeg djeteta u vrtić od obične "rutine" pretvara se u pravu, malu senzaciju...

Predstava opisuje urnebesnu svakodnevnicu u obitelji dječaka Bum Tomice. Topla obiteljska priča prožeta je velikom količinom humora, te će se u njoj prepoznati i podjednako uživati i djeca i odrasli. Kvalitetna glumačka postava pružit će gledateljima obilje smijeha: Nikša Butijer (dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta) kao Tomica, širokom gledateljstvu poznati Dražen Čuček (dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta) kao mlađi brat, Vitomira Lončar (dobitnica 3 Nagrade hrvatskog glumišta) kao mama, te mlada pulska glumica Lana Gojak kao starija sestra. Redatelj predstave je Ladislav Vindakijević, koji je i dramatizirao roman.

Roditelji i djeco, dođite u kazalište i zabavite se uz Tomicu i njegovu obitelj! Obiteljska svakodnevica Tomice, Piksija, Onči i njihove mame sve je samo ne dosadna!

Predstava je namijenjena djeci od 5 godina na više.

Vecernji.hr daruje

Želite li pogledati ovu predstavu Male scene? Posjetite našu Facebook aplikaciju Vecernji.hr vas vodi na evente i slijedite upute!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?