Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Večernji te vodi na plesni performans "Refrakcije"

refrakcije
PR
Autor
PR članak
16.05.2011.
u 15:10

Darujemo 4x2 ulaznice za plesni performans Refrakcije, 21. svibnja, s početkom u 20 sati u Centru mladih "Ribnjak" (Park Ribnjak 1).

Refrakcija je promjena smjera vala do koje dolazi zbog promjene  njegove brzine širenja. Najčešće se uočava na površini koja razdvaja dvije različite tvari, u kojima je brzina vala različita.

Plesni performans Refrakcije, autorskog tima Bogdanović/Isaković, bit će premijerno izveden 20. svibnja, s početkom u 20 sati u Centru mladih "Ribnjak" (Park Ribnjak 1).

Izvedbe: 21. i 22. svibnja / 20 sati / Centar mladih "Ribnjak“

Cijena ulaznice: 30 kn

Refrakcija se može odnositi na:

Lom svjetlosti - usmjereni paralelni snop svjetlosnih zraka lomi se na granici dva sredstva različite optičke gustoće.

Refrakcija u ljudskom oku - stupanj greške u očima i ispravljanje te greške naočalama ili operacijom da se vrati normalan vid.

Atmosferska refrakcija – nebesko se tijelo vidi na drugom mjestu nebeske sfere, nego se ono stvarno nalazi. Vrijednost refrakcije ovisi o fizikalnim karakteristikama atmosfere.

U podvodnoj akustici, refrakcija se događa prilikom prolaska zvučne zrake kroz vodu te njenog savijanja. Vrijednost refrakcije ovisi o varijaciji u temperaturi, slanoći i pritisku vode.

Refrakcija međuljudskih odnosa - lom odnosa dvaju ili više pojedinaca do kojeg dolazi zbog sukoba interesa ili nekih drugih neobjašnjivih razloga. Vrijednost refrakcije ovisi o intenzitetu i tipu odnosa.

Emocionalni lom - čovjek se lomi na granici sukobljenih realnosti različite emocionalne gustoće.

Situacijska refrakcija - pojedinac na trenutnu situaciju intenzivno projicira svoja očekivanja te pritom iskrivljuje prirodni tijek i razvitak situacije.

Karakterna refrakcija - posljedica promjena čovjekovih bitnih osobina tokom njegovog života. Vrijednost refrakcije ovisi o snazi karaktera, učestalosti neuspjeha/uspjeha te o pritisku društva na pojedinca.

Inspiracija za predstavu Refrakcije krenula je iz promišljanja o međuljudskim odnosima, odnosno o stanjima i promjenama kroz koji je ti odnosi prolaze, kao i refrakcije unutar svakog ponaosob!“, naglasili su autori.

Ideja i izvedba:  Ana-Maria Bogdanović, Bruno Isaković

Oblikovanje zvuka: Nina Bjelajac

Dramaturška suradnja: Marina Petković Liker

Produkcija:  Plesni centar  Puls  i Centar mladih "Ribnjak"

Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba.

Vecernji.hr daruje

Ako želite na ovaj plesni performans, slijedite link do naše aplikacije na Facebooku Vecernji.hr vas vodi na evente gdje darujemo ulaznice!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?