Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Večernji te vodi na Glazbene staze: etnOrkestar – Na rubu klasike!

Glazbene staze
PR
Autor
PR članak
02.11.2011.
u 12:00

Darujemo 5x2 ulaznica za utorak 6. prosinca 2011. u 20 sati, Mala dvorana V. Lisinski

"Glazbene staze“ ciklus je koncerata klasične glazbe na pomalo neklasičan način. Ima tu i jazza i filmske glazbe, a u utorak 6. prosinca, u programu „Na rubu klasike“, na pozornici Glazbenih staza čut će se i etnoglazba. Desetak vrsnih mladih muzičara okupljenih u neobičnom sastavu etnOrkestra ispreplest će puteve tradicijske i klasične glazbe.
Dođite i uživajte!
 
EtnOrkestar je nastao u siječnju 2011. godine. Ideja za njegovo osnivanje potekla je od glazbenika koji su pohađali radionice tradicijske glazbe u Hrvatskoj (Zagreb, Grožnjan), Europi (Švedska, Belgija, Francuska), i Africi (Gvineja). Broji deset članova koji su hrvatskoj publici već poznati po svom djelovanju u drugim i drugačijim sastavima kao što su Drvored, Vuge, St!llness, Afion i Antenat, a sastav instrumenata je – violine, flaute, frule, saksofon, gitare, harmonika, udaraljke i pjevanje.

U svom repertoaru etnOrkestar se ne ograničava na glazbu s jednog geografskog područja, već pokriva glazbu iz raznih zemalja svijeta, sa svih kontinenata. Publika, međutim, ne bi trebala očekivati izvorni zvuk te glazbe, već energične i plesne interpretacije tradicijskih melodija i ritmova.
Specifično je i to da etnOrkestar nema voditelja – u odabiru skladbi i stvaranju aranžmana sudjeluju svi članovi.

Prvi samostalni koncert etnOrkestar je održao u MM centru zagrebačkog Studentskog centra u svibnju 2011. Uslijedili su koncerti u Grand buffetu Belveder u Biogradu, na Danima Dioklecijana u Splitu, na Špancirfestu u Varaždinu te u Zavičajnom muzeju u Donjoj Kupčini.
Za koncert u sklopu Ciklusa Glazbene staze etnOrkestar će pripremiti i nekoliko klasičnih skladbi u svojoj interpretaciji.

Vecernji.hr daruje
Ako želite na ovaj koncert, slijedite link do naše aplikacije na Facebooku  Vecernji.hr vas vodi na evente gdje darujemo ulaznice!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?