Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagradni natječaj

Osvojite ulaznice za predstavu Zvižduk s Bukovca

Zvižduk s Bukovca
Foto: Promo foto
1/2
26.09.2016.
u 11:05

Odvedite mališane na predstavu Zvižduk s Bukovca i podijelite s njima sjećanja na svoje djetinjstvo

Gradsko kazalište Žar ptica u novu sezone 2016. / 2017. ulazi s četiri nova naslova i novim ravnateljem. Dosadašnji član ansambla, glumac Drago Utješanović, najavljujući svoju prvu sezonu u ravnateljskom mandatu rekao je:
- Sretan sam što će novu kazališnu sezonu i prvu godinu mog ravnateljskog mandata, obilježiti četiri legendarna naslova, od kojih će čak tri, po prvi put biti postavljeni na scenu i to baš u našem kazalištu. Uz najavljeni „Zvižduk s Bukovca“, 12. studenog postavljamo prvi hrvatski strip na sceni, „Durica - male ljubavi“, autora Ivice Bednjanca i "Kako je tata osvojio mamu" našeg najizvođenijeg dramskog pisca Mire Gavrana. Vjerujem da će naša publika zbog njih, ali i zbog naših starijih, već dobro poznatih hitova i dalje voljeti kazalište i s ljubavlju dolaziti u Žar pticu."

Prva ovosezonska premijera „Zvižduka s Bukovca“ održat će  1. listopad 2016. u 18 sati. Riječ je o praizvedbi dječjeg klasika Zvonimira Milčeca koji je obilježio mnoga djetinjstva, a zbog kojega su brojni zavoljeli slikovite zagrebačke bregove i njegovu specifičnu kajkavštinu.

- "Temeljna odlika romana “Zvižduk s Bukovca” je nepatvorenost. U današnje doba kada se mnoga djela za djecu pišu po predvidljivim obrascima, Milčecov klasik iznenađuje iz stranice u stranicu svojom sirovom iskrenošću, začinjenom paprenim jezikom i zdravom društvenom nekorektnošću. Njegovi dečki: Giza, Bimbo, Truli, Kanta i Rolo, baš kao i ostali likovi, ispunjeni su životnošću i kao takvi duboko su se urezali u sjećanje brojnih generacija. Namjera naše predstave je ostati što vjernija svijetu koji je Milčec u romanu opisao autentično, bez ikakvog osuvremenjavanja." – rekao je redatelj predstave, Mario Kovač

Glumački ansambla čine: Petar Atanasoski, Domagoj Janković, Bruno Kontrec, Petar Cvirn, Marko Cindrić, Berislav Tomičić, Nikša Marinović, Zrinka Kušević, Dunja Fajdić, Ante Krstulović, Zoran Pribičević, Vesna Ravenšćak Lozić i Petra Kurtela

Želite li pogledati predstavu među prvima, popunite obrazac u nastavku i recite nam koja vam je najdraža Milčecova knjiga i zašto. Pripremili smo vam 3x2 ulaznice za predstavu 30. rujna i 2x2 ulaznice za predstavu 2. listopada. Nagrađujemo najkreativnije odgovore.

Nagradni natječaj traje do 29. rujna! Sretno!

Dobitnici ulaznica za pretpremijeru 30. rujna su: Mihaela Rešetar, Maja Lokas Juras i Sanja Tonner, a dobitnici ulaznica za predstavu 2. listopada su: Dinka Krčelić i Marija Gebaj. 

Čestitamo!

Želite prijaviti greške?