Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Izvučeni dobitnici za predstavu "Čast" Joanne Murray-Smith

čast (1)
Foto: Saša Miljević
1/4
PR
Autor
PR članak
15.11.2010.
u 10:32

Dijelimo 2X2 ulaznice za svaki termin 16., 17., 18. i 19. studenog u 20 sati u Maloj sceni

U kazalištu Mala scena od 16. do 19. studenoga ove godine gostovat će najnovija premijera Istarskoga narodnog kazališta iz Pule  "Čast“,  suvremene australske dramatičarke Joanne Murray-Smith. Predstava je namijenjena odrasloj publici, a uklapa se u estetiku suvremenih drama koje je Mala scena izvodila na svojoj Večernjoj sceni do 2005. godine, dakle jedna od predstava koju jednostavno morate vidjeti!

Čast (Honour) napisana je 1995. za vrijeme dok je Murray-Smith studirala na programu dramskoga pisma na Sveučilištu Columbia u New Yorku. Tamo je komad prvi put i izveden kao scensko čitanje uz sudjelovanje Meryl Streep. Scensku praizvedbu Honour je imao na Broadwayu u kazalištu Belasco 1998., s Jane Alexander, Robertom Foxworthom, Laurom Linney i Enid Graham koja je za svoju ulogu dobila nagradu Tony. U National Theater u Londonu naslovnu ulogu imala je Eileen Atkins, a na West Endu Diana Rigg.

Hrvatsku premijeru predstava je doživjela u Puli, 2. listopada ove godine te osvojila pulsku publiku ali i kritiku.

Redatelj je predstave Ivica Šimić, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Marinela Jeromela , skladatelj Igor Karlić, oblikovatelj svjetla je Dario Družeta, a jezična savjetnica Đurđa Škavić. Za izuzetna glumačka dostignuća cijeli je ansambl, koji čine Mirela Brekalo-Popović, Zoran Gogić, Lana Gojak te Helena Minić, dobio izvrsne kritike.

Večernji daruje

Dobitnici svaki po dvije ulaznice su:

Darko Huđek i Gordana Licitar za utorak 16.11.

Ivana Radan i Mirjana Srdić za srijedu 17.11.

Jadranka Vuraić Vojnić i Nikola Bakarić za četvrtak 18. 11.

Ivan Blažević i Ivan Levak za petak 19. 11.

Čestitamo sretnim obitnicima koji će biti obaviješteni i telefonom!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?