Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUP ODGOJ Ozaljčani nezadovoljni poskupljenjem u Dječjem vrtiću i jaslicama Zvončić

Ljutiti roditelji najavili da će ispisati djecu iz vrtića

18.11.2008.
u 16:17

OZALJ – Ne znamo što ćemo napraviti, osim da početkom srpnja, za ljetnih mjeseci, svi ispišemo djecu iz vrtića, ogorčeno su komentirali okupljeni roditelji sve što su im pokušale objasniti gradonačelnica Biserka Vranić i Đurđica Rožić, ravnateljica Dječjeg vrtića i jaslica Zvončić. Na izvanrednom roditeljskom sastanku u Zvončiću okupili su se potpisnici peticije kojom su tražili smanjivanje naknade za tzv. prijevremeni ispis djece iz ustanove tijekom ljetnih mjeseci.

Ogorčeni roditelji
Pravilnikom, koji je na snazi od početka ove godine, taj je iznos sa 150 kuna porastao na 275 kuna. Novost je ogorčila više od polovice roditelja upisane djece u ozaljski vrtić. Njih sedamdesetak zauzelo je čvrsti stav da je nekorektno da za vrijeme dva ljetna mjeseca, kada djeca ne borave u Zvončiću, plaćaju taj iznos, za koji tvrde da je od ove godine previsok.

– Neshvatljivo je da je ukupna cijena vrtića porasla 20 kn, a cijena prijevremenog ispisa čak 125 kuna – rekli su roditelji.

– Mi nemamo zakonske osnove ni za ukidanje plaćanja toga prijevremenog ispisa, a zbog drastičnog porasta cijena i svih troškova morali smo donijeti odluku o povećanju – kazala je gradonačelnica i dodala:

Ekonomska kategorija
– Treba imati na umu da je vrtić ekonomska, a ne socijalna kategorija, te da u njega idu oni koji ga mogu platiti. Nas više košta dok djeca nisu u vrtiću nego kada su tu – kazala je, uz ostalo, B. Vranić. Kritizirali su se i nedovoljna komunikacija i izostanak pravodobnog informiranja roditelja, osobito o radu Upravnog vijeća i izboru predstavnika roditelja, za kojeg velika većina uopće nije imala informaciju tko je, iako je već tri godine na tome mjestu.

Okupljenim su roditeljima gradonačelnica i ravnateljica podijelili i tabelu u kojoj su analizirani ostali vrtići u županiji, ali i i susjednoj Republici Sloveniji, no ni to nije stišalo prigovore.


Želite prijaviti greške?