Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ljudi

12.02.2009.
u 17:24


‘Dajte-nemojte’ politika
Hibernirani Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, navodno se nakratko probudio iz svog zimskog sna, i to, kako javlja Slobodna, da nazove telefonom bivšeg člana SDP-a Ivana Ninića. Pojedinosti razgovora, koji je potvrdio sam Ninić, nisu poznate, ali doznajemo da je Milanović pokušao Ninića odgovoriti od utrke za gradonačelničko mjesto, argumentirajući da će njegova kandidatura naštetiti SDP-u. “Neću odustati”, kratko je kazao Ninić koji, prema istraživanjima, osvaja četiri posto manje glasova od kandidata SDP-a. Milanović bi sada mogao redom nazvati i sve ostale političare koji su se kandidirali i zamoliti ih da odustanu od utrke za gradonačelničko mjesto jer time evidentno “štete SDP-u”. Ako nova metoda “dajte-nemojte” političke borbe uspije, sav Sanaderov trud da odgodi rebalans proračuna bit će uzaludan.

Jambo ukida demokraciju
Stipe Gabrić Jambo, gradonačelnik Metkovića i saborski zastupnik HSS-a, ne vjeruje u “dajte-nemojte” metode političke borbe, već u Novom listu najavljuje kako će “nedemokratski” zaustaviti promet kamiona na ulazu u Metković. “Riješit ćemo to na kulturan i fin, no nedemokratski način, ali to je nažalost jedini put.” Zašto uopće stati samo na zatvaranju prometnice? Jambo može usput iskopati i jarak oko Metkovića, grad proglasiti “otokom”, ukinuti demokraciju i samog sebe okruniti za kralja. Tako da na Milanovićev poziv može mirno odgovoriti kako se “neće kandidirati” jer su u Metkoviću izbori ukinuti.

Opet ples, bunika i bubnjevi
Načelnik općine Saborsko, šaman Luka Hodak, nakon što se malo primirio poslije novogodišnje tragedije, nastavio je s radom. Odradi šihtu u općini, pa ode u svoj vigvam. Tako je u subotu, kako kaže za 24 sata, “čistio izmete pasa, srna, lisica i vukova”. Nakon čišćenja, o čemu pak čitamo u Globusu, organizirao je u nedjelju indijanski ples uz bubnjeve. Gosti za koje iz Slobodne doznajemo da su došli čak iz Slovenije, u šatoru su koristili i saunu (!), a jedino nam nije poznato jesu li konzumirali čaj od bunike. Vjerojatno jesu, jer u Saborskom i djeca već pjevaju: Bunike, bunike amo, jer utjehe nema u vodi...

Tko je čuvar državnog pečata
Tko je čuvar državnog pečata? Nakon što je netragom nestao Ivan Milas, koji se tom neobičnom titulom dičio devedesetih godina, posljednjih devet godina nitko nije obavljao tu dužnost, a sve je u vezi s pečatom iz nepoznatih razloga bilo obavijeno tajnovitošću. Ali tajni više nema, jer je Globus otkrio da državni pečat sve vrijeme čuva Petar Mamić, šef arhiva u Uredu predsjednika. Štoviše, ne čuva jedan, već tri državna pečata, mali gumeni, suhi i veliki državni pečat. Čuvar državnih pečata – zvuči kao posao iz snova.

Želite prijaviti greške?