Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maleni sin trenera našeg najboljeg tenisača nevjerojatno je koordiniran i talentiran

Ljubičićev maleni 'sparing-partner’

inv-ljub-txt.jpg
import
09.07.2006.
u 17:54

Marko Ljubičić oporavlja se u toplicama od operativnog zahvata na krvnim žilama koji je poprilično unespokojio njegova sina, najboljeg hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića. Ljubo je proteklih deset dana igrao na Australian Openu u Melbourneu i gotovo je svakodnevno bio u vezi s majkom Hazirom, bratom Vladom i ocem.

Srećom, Marko je svaki dan sve bolje pa se i Ivan osjeća bolje, uz nadu da će se otac doista ostaviti pušenja kao što je obećao. Za vrijeme boravka u Melbourneu Ivan Ljubičić svakodnevno je bio u društvu svoga teniskog oca. Talijan Riccardo Piatti s njim je od 1997. godine, i to je rijedak primjer igračko-trenerske lojalnosti. - On mi je kao drugi otac. Počeli smo 1997., kad sam ja već nešto napravio. On je čak više zaslužan za moje mentalno stasavanje nego za tenisko.

Njemu sam u svemu vjerovao, on mi je jako pomogao oko organizacije života u tenisu. On mi je nabolji prijatelj, ali i moj vjenčani kum – ističe Ivan. Osim Piattija, Ivanov su tim u Australiji činili još i kondicijski strener Salvador Sosa, ali i supruga Aida, osoba koja uz njega proživljava sve Ivanove pobjede i poraze. Kako piše u ovdašnjem dnevniku The Age, Aida ubuduće neće moći toliko putovati, barem ne na velika putovanja, jer se sprema za pravosudni ispit, želi graditi odvjetničku karijeru. Drago društvo Ivanu u Melbourneu bio je i živahni 17-mjesečni Piattijev sin Rocco, na čijoj majici piše upozorenje roditeljima druge djece: “Zaključajte svoje kćeri”.

Rastrčani je klinac stalno pokušavao biti Ljubičićev sparing partner, stalno se s njime htio loptati, a njegovo umijeće udaranja loptice plastičnim reketom doista je zadivljujuće. Premda mu je tek 17 mjeseci, Rocco je vrlo koordiniran i već zna potegnuti forhend. (dbr)

Želite prijaviti greške?