Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.07.2010. u 12:00

Kako ogorčeni Vukovarci broje i više od 300 uboda u 15 minuta, nužno je još tri puta avionima zaprašiti grad.

Željko Sabo, vukovarski gradonačelnik, dobio je odbijenicu iz Vlade od koje je tražio 900 tisuća kuna pomoći za uništavanje komaraca. Kako ogorčeni Vukovarci broje i više od 300 uboda u 15 minuta, nužno je još tri puta avionima zaprašiti grad, ali u Vladi su procijenili da dosadni insekti nisu na listi ljetnih prioriteta. Ljutiti Sabo nakon odluke Vlade odlučio je pozvati premijerku Kosor i njezin kabinet na ljetovanje u Vukovar. Možda misli da bi se i komarci razbježali kada bi ih vidjeli.

Čuvanje Sanadera važnije od pomoći Vukovarcima
Ivo Sanader, točnije samo njegovo osiguranje, košta ove godine državni proračun 888 tisuća kuna. Vlada misli da je on ugroženiji od tisuća Vukovaraca koje proganjaju komarci.

Za odgovor na repliku uzme nam 83 tisuće kuna
Rade Bošnjak, saborski zastupnik koji istodobno prima plaću u Hrvatskoj i mirovinu u BiH, jedan je od naših najskupljih političara. Tako ispada kada se zbroje sve njegove saborske plaće, dodaci za smještaj, dnevnice i putni troškovi. Računica kaže da je Bošnjak porezne obveznike koštao oko 500 tisuća kuna, a odužio nam se tako što se šest puta javio za riječ u Saboru. Svaki njegov istup u Saboru platili smo mu 83 tisuće kuna!

Mesić smije ljetovati za 
250 kuna
Stjepan Mesić, najdraži umirovljenik, moći će ljetovati na Hvaru nakon što mu je Vlada odobrila molbu da ljetuje u državnoj rezidenciji. Sada je jasno i zašto je bivši predsjednik toliko inzistirao na Bakarićevoj vili. Noćenje u apartmanu ovdje stoji skromnih dvjesto pedeset kuna, a u sobama jedva 150 kuna. Kako bi s bivšim predsjednikom na more išla i cijela obitelj, ljetovanje od 1. do 28. kolovoza Mesićeve bi došlo 14.300 kuna, što je, s obzirom na duljinu boravka i kvalitetu smještaja, najjeftiniji odmor koji se može zamisliti. Znači li ovaj presedan da i bivši premijer smije ljetovati u Bijeloj vili na Brijunima?

Ključne riječi

Komentara 5

DO
DONJA
15:25 30.07.2010.

Mogao je Josipović poslati Tadićevu ženu i djacu uVukovar na ljetovanje a ne na Brijune i to besplatno!!!!

FR
franel
17:03 30.07.2010.

Kakva sramota. Nasi politicari zaradjuju vise nego zapadni. Za nihove prohtjeve ima novca a za potrebe naroda nema. Sanader mora de je mnogo gadno skrivio kada mu treba toliko obezbedjenje. Kako to da ge nece Ameri? Hajde da mu platimo kartu sa US, u jednom pravcu, i da preostali novac damo na krizu u Vukovaru i na probleme beskucnika. Isto za Mesica. Svima kartu u jednom pravcu i zabrana povratka. Odmah cemo smanjiti dug Hrvatske.

DO
doktorica
21:16 30.07.2010.

Neka si plate osiguranje i ljetovanje kao svi drugi ljudi.A tko su uostalom ti isluženi političari koji su došli politikom do pozicije a da se zaposle nebi ih nitko primio jer nisu za ništa osposobljeni .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?