Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
praktični savjeti

Žuri vam se rashladiti lubenicu? Evo odličnog načina...

Lubenica
Foto: Thinkstock
1/2
09.07.2016.
u 15:03

Neki će reći da je najbolje cijelu lubenicu potopiti u hladnu vodu s dodatkom leda. Ali postoji jednostavniji, brži i praktičniji način.

Mnogi u ovim vrućim, sparnim danima, osvježenje traže u hladnim i osvježavajućim komadima slasne lubenice. 

Ma koliko je voljeli jesti, topla neće pružiti takvo osvježenje kao kada je dobro rashlađena. 

Kako ubrzati proces i rashladiti lubenicu što  prije?

Neki će reći da je najbolje cijelu lubenicu potopiti u hladnu vodu s dodatkom leda. Ali postoji jednostavniji, brži i praktičniji način. 

Osim što ćete na ovaj način uštedjeti prostora u hladnjaku, brže ćete je rashladiti. Poštedjet ćete se i dodatnog posla svaki put kada netko od ukućana zatraži komad slatke i ukusne lubenice. 

Pogledajte video i naučite kako jednostavno narezati lubenicu u tek 30- ak sekundi ili manje, a zatim je tako narezanu stavite u hladnjak ili kratko u zamrzivač. Manji komadi brže će se rashladiti.

Ako vam dolaze gosti i želite ih poslužiti s nečim primjerenim ljetnim vrućinama, kockice lubenice namočite u votku s voćnim okusom ili neki liker, a hladne osvježavajuće kockice omotane komadima pršuta i uz poslužene bruskete te slani sir u aromatiziranom začinskom bilju, bit će prava poslastica za sve. 

U slast!

>>Ohladite pivo još brže s ovim jednostavnim trikom

Komentara 5

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
15:37 09.07.2016.

Ma kuhano vino i klinčići su najbolji napitak za vručine. Ja otiđem i u saunu na plus 80 celzijevaca i kad izađem van na 38 nakon pola sata bude mi prohladno. Zimi pak pijem ledeni čaj sjedeč gologuz na snijegu, samo ispod jajca podbacim krpu neku da se ne zalijepe za led. Pijem iz dvolitrene kante sa gromadom od pola kile leda i kad to srćeš led ledeni na -5 okolina ti se čini ko ugodno topla.

NJ
nika.jurcevic77
17:01 09.07.2016.

Neki novinari su previse placeni pa sve da im je i 200 kuna mjesecna placa!

GD
Gospon Drug
15:53 09.07.2016.

Lubenicu treba strogo cuvati u tajnosti najboljša je prašnjava i dva dana na dimu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije