Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Znate li za što se sve mogu upotrijebiti one male vrećice koje skupljaju vlagu?

Shutterstock
15.10.2019.
u 13:35

Većina ljudi baca ove vrećice u smeće, a zapravo se mogu iskoristiti za niz vrlo korisnih stvari u kućanstvu

Često u pakiranjima s novim tenisicama ili pak torbom dolaze i male vrećice koje služe za skupljanje vlage. Njihov glavni sastojak je silika-gel, a idealan je za isušivanje, upija mirise, tekućine i boje. Ipak, ova vrećica se može koristiti za različite stvari, evo i koje.

Foto: Getty Images

Kutija s fotografijama 

Fotografije često držimo u kutiji, a s vremenom postaju žute i lijepe se jedna za druga. Male vrećice spriječit će oba problema, a samim time će i uspomene dulje trajati. 

Torba za fotoaparat

Foto: Getty Images

Baš kao što su dobre za fotografije, ove su vrećice dobre i za staviti u torbu u kojoj se drži fotoaparat kako bi skupljale vlagu i zaštitile leću od oštećenja nastala zbog vlažne torbe. 

Torba za trening 

U torbu za trening se stavljaju znojni odjevni predmeti nakon vježbanja, a ove vrećice će pomoći da torba ne poprimi neugodan miris i da se vlaga ne uvuče u nju. 

Britvice 

Iako zvuči pomalo čudno, silika-gel je odlično i za britvice jer će spriječiti da zahrđaju. 

Sušenje cipela 

Ove male vrećice pomoći će i kod bržeg sušenja tenisica ili cipela. Idealno su rješenje za cipele koje su mokre jer ste s njima ugazili u vodu ili su mokre jer vas je uhvatio neplanirani pljusak. Jednostavno se stave u unutrašnjost obuće i ostavi ih se tako preko noći.

Srebrni nakit

Foto: Getty Images

Srebro u doticaju s vlagom tamni i gubi boju, a vrećice silika-gela će usporiti taj proces. Ubacite dvije vrećice u posudu u kojoj čuvate nakit i produžite mu život. 

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: 

Ključne riječi

Komentara 1

KO
Kora
17:01 15.10.2019.

Ovo su doista velika otkrića koja uvelike unapređuju život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije