Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Znate li što predstavlja ženski znak na WC-u? Nije haljina, kao što većina misli!

shutterstock
03.10.2020.
u 07:00

Tvrtka Axosoft iz Arizone, kao dio kampanje koja želi izjednačiti muškarce i žene u određenim uobičajeno muškim zanimanjima, došla je na ideju za novi ženski znak za WC

Dok muški znak ima hlače, ženski znak je u haljini, a to bi sada moglo biti pomalo zastarjelo i ograničavajuće. Tvrtka Axosoft iz Arizone, kao dio kampanje koja želi izjednačiti muškarce i žene u određenim uobičajeno muškim zanimanjima, došla je na ideju za novi ženski znak za WC, a predstavili su ga na konferenciji "Girls in Tech", piše The Mirror.

Tania Katan iz Axosofta tvrdi kako trokut koji je predstavljao haljinu na znaku za ženski WC zapravo nikada nije trebao predstavljati haljinu. Oni su na novom znaku haljinu pretvorili u plašt, pa tako poručuju da žene mogu biti superheroji.

Influencerica Matea progovorila o napadajima panike:

– U znanosti, tehnologiji, umjetnosti, matematici, politici, na ulicama i u našim domovima žene su često nevidljive, nepozvane ili jednostavno zaobiđene. Djevojke i žene koje se zanimaju za znanost, tehnologiju, mehaniku i matematiku su manjina – rekli su iz tvrtke.

Kampanji ''It was never a dress'' cilj je potaknuti razgovore o prihvaćanju žena u bilo koje zanimanje. Nije riječ samo o jednakosti žena, nego i o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mjesta u mnogim zanimanjima.  

Jeste li znali da zagrljaji smanjuju bol, poboljšavaju imunološki sustav i utječu na zdravlje srca?

1/7
Ključne riječi

Komentara 48

BE
berija
08:16 03.10.2020.

Bogme, malo žena viđam na gradilištima. Hitno 50% službenica iz raznih državnih, županijskih, gradskih, općinskih... ureda preseliti na gradilišta da vežu armaturu, montiraju oplatu, kopaju kanale, ziđu, pokrivaju... a građevince u tople urede. Zanima me tko bi se prvi pobunio protiv nove ravnopravnosti. Što je s nastavnim kadrom, od vrtića do srednjih škola? Dajte, molim vas. Uostalom, ovaj članak objavljen je barem jednom prije u Večernjem.

MK
mksdk
08:04 03.10.2020.

Nevjerojatna je razina kompleksa kojeg feministice imaju spram muškaraca. Takvo kopiranje svega što muškarci rade ili nose je odraz teške patologije i neizmjerne mržnje prema samom ženskom rodu.

Avatar saaarac
saaarac
08:28 03.10.2020.

Nije ni bitno. Otkad je prošla istanbulska ni ne gledam znak na WCu, redovno uđem i u ženski. Dosta je bilo nazadnosti i ugnjetavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije