Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Znate li što je zapravo déjà vu? Liječnik objasnio kako nastaje i zašto se događa

shutterstock
16.03.2021.
u 07:00

Neke teorije sugeriraju da je déjà vu način da nas mozak podsjeti na uspomenu iz prijašnjeg života ili bi čak mogao biti predosjećaj budućnosti

Déjà vu je francuski izraz koji se prevodi kao ‘već viđeno’. To može biti neobično iskustvo koje vas natjera da preispitate vlastito sjećanje jer pobuđuje osjećaj da ste već iskusili situaciju u kojoj se nalazite, kako piše Mirror.

Iako neke teorije sugeriraju da je déjà vu način da nas mozak podsjeti na uspomenu iz prijašnjeg života ili bi čak mogao biti predosjećaj budućnosti, liječnik je otkrio kakva znanost se krije iza tog osjećaja.

Ova je hrana najgori izbor za vaš mozak:

1/4

Karan Raj često na svom TikTok profilu dijeli neobične činjenice, savjete i uvid u život medicinskog profesionalca, a sada je objasnio i što je déjà vu.

- Što je déjà vu? To je, u osnovi, greška u vašem mozgu. Događa se kada se nova kratkoročna memorija slučajno pohrani kao dugotrajna memorija. Dakle, čini nam se kao da se to već dogodilo jer nam mozak govori da je to stara uspomena, ali to je samo greška - objasnio je u svom videu.

Njegova objava brzo je prikupila gotovo milijun pregleda, a mnogi su se razočarali kada su čuli istinu. - Mislio sam da mogu predvidjeti budućnost, a ne da mi mozak griješi - komentirao je jedan korisnik, dok je drugi otkrio: - Uvijek sam mislio da imam telepatske moći. -

@dr.karanr

This is why you get dejavu ##dejavu ##memory ##learnontiktok ##schoolwithdrkaran

♬ Steven Universe - L.Dre
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije