Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMILJENA NAMIRNICA
Povratak na članak

Znate li razliku između dalmatinskog i istarskog pršuta?

U Hrvatskoj se godišnje pojede oko 700 tisuća komada pršuta, a proizvede tek 350 tisuća komada. Dosad smo u EU zaštitili četiri - krčki, drniški, istarski i dalmatinski. A znate li razliku?

Komentari 27

Avatar Asterix
Asterix
16:10 03.04.2019.

Industrijski pršut ne valja ništa. Kao da jedeš zasoljenu gumu. Te deklaracije u pravilu ne znače ništa, uglavnom prevara.

VL
JA
Jahutockakom
17:07 03.04.2019.

Krcka bura,sto je to?? Bura je bura,u Dalmaciji,na Krku ili u Istri..kao i sirovina za te prsute- slavonske svinje, i svi su podjednako losi jer su proizvedeni masovno i industrijski, soljeni nitritnim solima, veze nema sa tradicionalnim prsutom kojeg treba mikroskopom traziti u pojedinim selima po Istri i Dalmaciji,ovo po trgovinama je obicna prevara

VL
Avatar Aydemi Popushi
Aydemi Popushi
15:57 03.04.2019.

Dalmatinskog Kerum lepi na celo, istarskog ne :D

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
16:12 03.04.2019.

Nema razlike. Gotovo 100 % svi od uvoznih svinja.

VL
DU
Deleted user
15:37 03.04.2019.

Razlika je u tome da vas mogu bolje oderati.Ja znam covijeka iz Drenja u Slavoniji od kojega kupuju mljeko i prave Paski sir.A ta ovca nikada nije vidjela Paga.Ali sta ces vazno je da pise Paski sir.

VL
Avatar matalan
matalan
18:57 03.04.2019.

Dalmacija nije vidjela domaču svinju, sad ni hladne bure nemaju...jedino prljave konobe pune dima od peke i nagorene jelovine..

VL
DO
DocSlav
23:48 03.04.2019.

A dosta više toga. Pršut vaki - naki, maslinovo ulje djevičansko- nedjevičansko... itd itd Kao da je cijela Hrvatska more i uz more. Bili sirotinja i bižali po svitu i kontinentu, a sad uhvatili Boga za bradu. A znate li razliku između slavonske i baranjske šunke?

VL
DU
Deleted user
19:22 03.04.2019.

Istarski je, pošto se zove istarski skuplji, a proizveden je od danske svinjetine k'o i dalmatinski..

VL
Avatar JosipBrozTito
JosipBrozTito
15:09 03.04.2019.

Nizozemska.😉

VL
TO
tomislav10
12:49 04.04.2019.

Pa i šunka se dimi, samo što u Slavoniji nema tolike bure...

VL
GA
Gambit
15:57 03.04.2019.

Istarski pršut svi mi plačamo, živjeli mi u Istri, Dalmaciji, Slavoniji, Zagorju, Lici ...

VL
ST
Stipan
20:50 03.04.2019.

U Dalmaciji bukovine koliko hoćeš .

VL
DU
Deleted user
09:09 04.04.2019.

Kako je ono bilo u Alanu Fordu? Od jedne svinje jedan pršut? Samo je nepoznato je li bio dalmatisnki, krčki, istarski ili drniški.

VL
SS
sokac sa drave
18:30 03.04.2019.

Niti rijeci o onome sto je najbolje a to je slavonska sunka.Koji prsuti sve kao zvakaca guma nista koristi.

VL
MA
maladaK
23:15 03.04.2019.

Velika prevara, sirovina 100% uvoz. Nešto malo se može naći na selu oko Drniša, gdje ljudi još uzgajaju svinje, ali jako teško.

VL
FI
fifmar
15:35 03.04.2019.

A što je sa slavonskom šunkom? Po cemu je pršut bolji,obadva proizvoda dobijaju se od slavonskih svinja?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.