Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLASIKA

Znate li kupiti košulju koja će vam savršeno pristajati?

Klasična muška košulja - Croata
Foto: Croata
1/6
28.11.2019.
u 10:25

Elegantna i besprijekorno sašivena košulja koja će trajati godinama i pristajati kao salivena najbolji je izbor za muškarca koji zna što želi

Kvalitetna, čista, mirisna, postoji li ijedan drugi muški odjevni predmet koji toliko zrači elegancijom kao savršeno skrojena i sašivena muška košulja? Upravo takva, ravnog kroja, klasična košulja ušla je abecedu poslovnog i svečanog odijevanja i postala bezvremenski modni klasik koji obožavaju žene i muškarci. Košulja koja krojem odgovara građi tijela najbolje će istaknuti vaše dobre strane i lako se kombinira s drugim komadima odjeće. Košulja kakvu je poznajemo danas prošla je dugačak put. Stari Grci i Rimljani nisu nosili ono što se danas podrazumijeva pod košuljom, njihov glavni odjevni predmet bila je tunika koja se izrađivala od lana i nosila do koljena.

Foto: CROATA

U srednjem vijeku muškarci su nosili košulje kao donje rublje. Tek, krajem 17. stoljeća, pojavom kravate, muška košulja jednostavnog kroja s ovratnikom stavljena je u prvi plan i počela se nositi kao vanjska odjeća, a ispod ovratnika vezala se kravata. Uz manje trendovske promjene tijekom vremena, klasična muška košulja i kravata ostala je simbol muškog šika i profesionalnosti. Pravi znalci znat će prepoznati kvalitetno sašivenu košulju po nizu sitnih detalja koji odaju da je riječ o vrhunskom odjevnom predmetu. Ti sitni detalji, primjerice sitni šav, skriveno kopčanje, pomno odabrani gumbi na orukvici, sve to govori kako je vlasnik košulje muškarac koji bira kvalitetu i trajnost, vodi računa o tome kakav dojam ostavlja, ali ne robuje trendovima i modi.

Foto: CROATA

U moru robe upitne kvalitete kakve su prepune trgovine, iz prosjeka iskače tek nekoliko brendova koji svoju poziciju grade isključivo na kvaliteti materijala i izrade, a jedan od tih brendova je svakako Croata. Riječ je o tvrtki koja je u vremenu masovne proizvodnje odlučila ostati dosljedna tradiciji i vrijednostima za koje se zalaže i razvila je kompletan proizvodni proces od odabira materijala do završne obrade tkanine, na taj način ništa ne prepuštajući slučaju. Iako u prvom redu prepoznata kao brend čiji je glavni proizvod kravata, Croata kultni hrvatski brend koji njeguje tradiciju i istovremeno svojim kupcima nudi vrhunske košulje uz poznate kravate, marame i druge modne dodatke, a sve ih povezuje to što odišu luksuzom i traju.

Sadržaj je nastao u suradnji s Croatom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije