Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puni su prljavštine

Znate li koliko trebate čistiti svoj mobitel? Češće nego što mislite, a evo i kako

shutterstock
21.02.2021.
u 07:00

Prije čišćenja, obavezno isključite mobitel kako ne bi došlo do iskrica ili kratkog spoja.

Tijekom dana vaše ruke dodiruju brojne površine koje su dodirnuli i mnogi drugi ljudi, što znači da na sebi vjerojatno imaju puno klica - koje onda vi prenosite na stvari oko sebe, izmeđuostalog na mobitel. Dakle, baš kao što trebate prati ruke tijekom dana kako biste bili sigurni da su čiste, tako morate i čistiti telefon, piše Reader’s Digest.

Prvo uklonite svoju maskicu i očistite je toplom vodom ili dezinfekcijskom maramicu te stavite da se osuši. Uzmite štapić za uši i očistite sve utore na mobitelu u kojima se može nakupiti prljavština, poput zvučnika, priključnika za punjenje i slušalice te gumba za zaključavanje.

Muž ostavio neobičnu poruku i novac u mobitelu, ali potez servisera oduševio je sve:

1/3

Nježno obrišite cijeli telefon antiseptičkom maramicom za mobitele. Ako želite biti temeljiti u uklanjanju mikroba i bakterija, možete kupiti sredstvo za dezinfekciju mobitela koje koristi UV svjetlo za čišćenje. 

Ako su na vašem mobitelu ostale mrlje, očistite ga krpom od mikrovlakana.

Koliko često biste trebali čistiti svoj mobitel?

"Inače savjetujem da ga dobro očistite dva puta mjesečno, ali porastom koronavirusa savjetujem da to radite kad god se vratite kući", kaže Anh Trinh, stručnjak za mobitele. "Ako svaki dan izlazite iz kuće, morat ćete ga svakodnevno čistiti. Trebat će vam minuta ili dvije, baš kao i za pranje ruku."

Do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu":

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije