Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost vreba

Unutrašnjost vaše torbe prljavija je od WC školjke, a može se vrlo lako očistiti

Getty Images
17.10.2019.
u 06:46

Zbog mnogo stvari u torbi, unutrašnjost joj je podložna razvoju bakterija, a zato je treba i detaljno očistiti blagim sastojcima

Ženske torbe slove kao jedan od prljavijih predmeta, s obzirom na sve stvari koje se drže u njima. Od ruža za usne i druge šminke pa sve do hrane. Vrlo jednostavno se čiste, a to bi trebalo raditi što češće.

Foto: Shutterstock

Britanska tvrtka Initial Washroom Hygiene napravila je istraživanje kojim je otkrila kako velik broj žena nikada ne čisti unutrašnjost svoje torbe, a neki kažu kako je prljavija i od zahodske školjke. Upravo zbog toga, ona je plodno tlo za razvoj brojnih bakterija

Torbu bi zato trebalo s vremenom čistiti i to vrlo detaljno. Prvo je potrebno isprazniti sav sadržaj torbe, torbu okrenuti na drugu, unutarnju stranu, usisati razne mrvice koje su se skupile na dnu, a potom pobrisati sve krpicom koja je umočena u smjesu koju čine vruća voda i sapun.

Pažnju posvetite kožnim dijelovima koje treba odmah prebrisati suhom krpom kako ne bi ostale mrlje. 

Torbu je najbolje odmah posušiti sušilom za kosu ili je jednostavno staviti na sunce. Ako se iz torbe širi neugodan miris, u nju se može preko noći staviti otvorena vrećica praška za pecivo ili pak sode bikarbone kako bi se upila vlaga, ali i kako bi neutralizirala mirise. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije