Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraći radni tjedan

Znate li koliko bi dana u tjednu trebali raditi stariji od 40 godina? Moglo bi vas oduševiti!

Shutterstock
25.11.2019.
u 09:42

Prema rezultatima istraživanja objavljenim u Melbourne Institute Worker magazinu, oni stariji od 40 najproduktivniji su kada rade tri dana u tjednu ili manje!

Znanstvenici su istraživanje proveli na 3000 muških i 3500 ženskih dobrovoljaca starijih od 40 godina, prenosi eatingwelll.com. Tijekom istraživanja, od ispitanika je traženo da riješe jedan kognitivni test i analiziraju svoje navike na poslu, pamćenje, rezonirajne... 

Dok su radili 25 sati tjedno, njihovi su rezultati bili odlični, čim su im znanstvenici radno vrijeme povećali na više, njihove su se sposobnosti drastično smanjile

HuffPost piše da su dobrovoljci koji su radili i 55 sati tjedno pokazali gore rezultate od umirovljenika ili nezaposlenih ispitanika. 
Sve ovisi o količini odrađenih sati, a posao je dvosjekli mač, kažu znanstvenici za HuffPost. "Posao može stimulirati mozak, ali previše posla donosi puno umora i stresa, te uništava kognitivne sposobnosti." 

Kako održati idealnu težinu nakon 50. godine života?

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije