Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baš ih ima dosta

Znate li koje sve pogreške radite s daskom za rezanje?

shutterstock
03.01.2020.
u 07:00

Svakodnevne pogreške koje radite s daskom za rezanje, a i ne znate da su krive.

Meso i povrće ne biste trebali rezati na istoj dasci zbog zagađenja različitim stvarima. To možete lako riješiti označavanjem svojih daski određenom bojom, recimo crvenom za meso i zelenom za povrće.

Režete na skliskoj podlozi
Ako je vaša daska ili radna površina skliska, velika je mogućnost da će vam se omaknuti ruka i porezat ćete se. Lako ćete riješiti ovaj problem stavljanjem kuhinjske krpe ispod daske.

Pogrešna veličina daske
Kada ne želite zatrpati vaše ormariće ili ladice u kuhinji, često kupite premalu dasku za rezanje pa vam je teže rezati i povrće i meso vam ispada s nje. Da biste provjerili je li vaša daska dovoljno velika, samo uzmite nož za rezanje, postavite ga dijagonalno na dasku i ako je daska manja od njega, nije dobra za rezanje.

Stavljate ih u perilicu suđa
Daske za rezanje ne bi trebale biti izložene vrućini toliko dugo koliko traje pranje jer to prouzročuje oštećenje daske i pucanje.  A pukotine u dasci koje ne možete dobro oprati savršeno su mjesto za bakterije. 

Spremate stare daske
Iako ih više ne koristite, i dalje spremate svoje daske u kuhinjske ormariće. A kao što smo već spomenuli, pukotine su savršeno mjesto za bakterije, čak i ako ih više ne koristite. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije