Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ni Heidi ni Eva

Znate li koje su žene muškarcima najprivlačnije?

victoria's secret
Victoria's Secret
03.12.2012.
u 15:27

Nije riječ o narcizmu, nego o činjenici da poznato lice ulijeva osjećaj sigurnosti, kažu stručnjaci

Najnovija francuska studija pokazala je da muškarce privlače žene koje sliče njima samima kako po građi tijela tako i po crtama lica. Zato nije ni čudno da bračni partneri sliče jedno drugome i imaju više zajedničkih crta lica u usporedbi s drugim ljudima.

Studija francuskog instituta Sciences de l’Evolution u Montpellieru provedena na 200 ljudi došla je do zaključka da su muškarci u pravilu, između četiri računalno obrađene fotografije lica, odabrali ženu s najsličnijim crtama lica jer im se ona najviše svidjela.

Iako su prijašnja istraživanja pokazala da muškarci češće za stalne partnerice odabiru žene koje sliče na njihove majke, a žene muškarce koji ih podsjećaju na njihove očeve, ljubavna terapeutkinja i savjetnica Jean Hannah Edelstein istaknula je da morate biti svjesni da se veze ne temelje samo na izgledu, stoga ne treba prenagliti i odbaciti partnera samo zato što niste slični kako jaje jajetu!

– Ovdje nije riječ o narcizmu, nego o činjenici da poznato lice ulijeva osjećaj sigurnosti – zaključuje Edelstein.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije