Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Znate li kako su povezani psihopati i crna kava?

shutterstock
23.10.2018.
u 14:35

Ako volite jaku crnu kavu, možda ste ljubitelj snažnih okusa, kave koja razbuđuje ili... psihopat!

Barem tako kaže istraživanje objavljeno u magazinu Appetite koje je povezalo ljubav prema crnoj kavi i sadističku ili psihopatsku osobnost, a prenosi Ordinacija.hr. Istraživanje je provedeno na više od 1000 odraslih osoba od kojih se tražilo da kažu koje okuse kad je hrana u pitanju, vole. Ispitanici su podvrgnuti testovima osobnosti iz kojih su se izvlačile antisocijalne karakteristike osobnosti poput sadizma, narcisoidnosti i psihopati.

Gorka hrana i "svakodnevni sadizam"

Istraživanje se provodilo na Sveučilištu u Innsbrucku i pokazalo je da se oni koji vole gorak okus povezuju s psihopatskim ponašanjem. Najveća korelacija pojavila se između gorke hrane i "svakodnevnog sadizma" koji su istraživači opisali kao - osjećaj zadovoljstva kad drugima priuštimo malu količinu boli. 

No nije samo gorka crna kava u pitanju već i rotkivca, celer, tonik... Ljudi koji općenito vole ovakve okuse poprilično su se istaknuli po psihopatskim karakteristikama. 

>> Koji su najpoznatiji hrvatski pjenušci

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar @proma-trač
@proma-trač
17:36 23.10.2018.

Aha, zato se kod nas toliko kaveniše.

AU
austrougarskigeneral
17:23 23.10.2018.

kavu piju svi i ludi pametni nervozni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije