Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo jednostavno

Znate li kako se riješiti svrbeža od uboda komaraca? Banana je pravo rješenje

shutterstock
22.02.2020.
u 10:54

Jedna majka tvrdi kako je pronašla odličan, ali malo bizaran način kako zaustaviti svrbež od uboda komarca, a za njega je potrebna samo jedna namirnica.

Carmelle Pietsch iz Australije rekla je kako joj kora od banane pomaže u rješavanju svrbeži od uboda komaraca, a koristi ga i na svojoj djeci. "Samo ogulite bananu i unutarnjom stranom kore prijeđite preko uboda nekoliko puta", rekla je u objavi na društvenim mrežama. "Svrbež nestaje u sekundi, a više nema onog: 'Mama, svrbi me."

Saznajte kako uopće komarci ubodu ljude i zašto to rade:

Ljudi na društvenim mrežama bili su oduševljeni njenim trikom, piše Daily Mail. "Uopće nisam znala. Komarci me vole i ubodi mi postanu stvarno užasni. Morat ću ovo probati idući put", glasio je jedan komentar. Jedna majka rekla je kako ju kćer napadaju komarci: "Nema veze koliko spreja potrošimo na nju, uvijek je sva izbodena. Ovo ćemo isprobati idući put."

Foto: Facebook/RTL

Web stranice za suzbijanje štetočina potvrdili su njenu tvrdnju te sastavili popis nekoliko prirodnih načina za smanjivanje svrbeža, a među njima su led i aloe vera. Tvrde kako se to događa zbog prirodnih ulja koja se nalaze u kori banane.Liječnik za prirodnu medicinu i lijekove, Dr Axe, rekao je da su istraživanja već pokazala da banana pomaže: "Luk i banana mogu pomoći kod svrbeža, samo korom banane ili lukom direktno prijeđite preko uboda."

Pogledajte što vaš dom govori o vama:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije