Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravila za ljepotu

Znate li kako pravilno nanijeti maskaru? Evo što trebate znati

maskara, oči, trepavice
Foto: Thinkstock
1/2
03.03.2014.
u 08:00

Maskara je omiljeni i nezaobilazni dio make-upa svake žene bez koje većina nas vjerojatno ne bi mogla pregurati dan. Ipak, i pored toga mnogo žena pravi greške prilikom njenog nanošenja. Evo što trebate znati.

1. Na tržištu postoji puno maskara koje daju volumen, duljinu i definiraju svaku trepavicu. Zbog toga treba utvrditi što vam je kod maskare najvažnije: volumen, gustoća ili duljina, i u skladu s tim odabrati pravu.

2. Svrha maskare je naglasiti oblik oka i definirati trepavice, pa treba biti vidljiva jer u suprotnom nećete postići taj efekt. Zbog toga crna maskara dobro stoji i ženama s plavom kosom i plavim očima.

3. Mnoge žene ne koristite uvijač jer misle da će ostati bez trepavica. To se može dogoditi samo ako ih uvijate nakon što ste nanijeli maskaru. Dakle, uvijač se koristi isključivo prije maskare, a postupak je sljedeći: gledajući se u ogledalo podignite bradu, uvijač stavite na korijen trepavica, stisnite ga i držite tri do pet sekundi.

4. Ako želite svom pogledu dodati dubinu i dramatičnost, nakon što ste uvili trepavice, stavite maskaru za produživanje na donje i gornje trepavice. Potom maskarom za volumen nekoliko puta sitnim, brzim pokretima pređite lijevo-desno po korijenu trepavica, a zatim i cijelom dužinom. Za kraj, prođite još jednom maskarom za volumen po trepavicama na vanjskom kutu oka kako bi bile naglašenije i gušće od ostalih trepavica.

Foto: pixabay

5. Nanesite dva sloja maskare za produžavanje kratkih trepavica. Nanesite maskaru na jedno pa na drugo oko pa pričekajte da se potpuno osuši prije nego što nanesete drugi sloj. Nekoliko puta pređite lijevo-desno po korijenu trepavica i brzim pokretom prođite cijelom dužinom. Na taj način razdvojiti ćete trepavice, a vaše će oči izgledati veće.

6. Nemojte zanemariti donje trepavice. Sloj maskare na donjim trepavicama obavezan je završni potez kod smokey eyes. Samo nemojte pretjerati da se maskara ne bi zgrudala.

>>Pogled ispod obrva: Kratak put do dugih trepavica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije