Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali trikovi

Znate li da čaj uvijek treba čuvati na tamnom mjestu? Stručnjakinja objasnila zašto je to važno

Shutterstock
16.10.2020.
u 07:00

Također savjetuje da ga držite podalje od bilo čega što ima snažan miris ili okus, da ga kupujete u manjim količinama i popijete što prije.

Jesen i zima vrijeme su kada čaj postane jedan od najpopularnijih napitaka, a ako ste se opskrbili zalihom onda biste trebali znati i kako ga pravilno čuvati da što duže traje. Bilo da ga držite u kuhinjskom elementu ili ladici od stola na poslu, postoji samo jedan ispravan način pohrane.

Mješavina čaja je vrlo higroskopna tvar - u prijevodu, lako će upiti vodu ako se ostavi u vlažnom okruženju. Upravo iz tog razloga važno ga je čuvati u čistoj hermetički zatvorenoj posudi. Najbolje bi bilo da je limena i da stoji na tamnom mjestu poput ladice, smočnice i ormara. 

Mlada majka otkrila odličan trik slaganja posteljine: Zauzima manje mjesta u ormaru!

Jedno mjesto gdje ga nikako ne biste trebali držati je hladnjak, otkrila je stručnjakinja za čaj, Ottilie Cunningham i dodala da ovo pravilo vrijedi za suhu mješavinu čaja, ali i za filter vrećice.

Cunningham također savjetuje da ga držite podalje od bilo čega što ima snažan miris ili okus, da ga kupujete u manjim količinama i popijete što prije, prenosi Real Simple.

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

Komentara 1

MO
montello
20:32 16.10.2020.

uvijek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije