Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo otkriće

Niste sigurni je li vaš partner zaljubljen? Otkriven je još jedan način na koji to možete provjeriti!

brain
Foto: Shutterstock
08.04.2015.
u 20:00

Znanstvenici s kineskog sveučilišta za znanost i tehnologiju tvrde da se ljubav i zaljubljenost mogu dokazati magnetskom rezonancom mozga jer različite emocije aktiviraju različita područja u ljudskom mozgu

Koliko ste se puta zapitali što vaš partner osjeća prema vama i jesu li njegove emocije zaista iskrene? Ako vas takva pitanja muče iz dana u dan, ne očajavajte jer je pronađen novi način putem kojeg to možete provjeriti.

Naime, znanstvenici s kineskog sveučilišta za znanost i tehnologiju, predvođeni Xiaochuom Zhangom,  tvrde da se ljubav i zaljubljenost mogu dokazati magnetskom rezonancom mozga jer različite emocije aktiviraju različita područja u ljudskom mozgu.

Do ovog otkrića znanstvenici su došli praćenjem moždane aktivnosti odraslih osoba. Otkrili su koja su područja mozga aktivna kod zaljubljenih, a koja su najaktivnija kada je veza pri kraju i kada zaljubljenost prođe.

Istraživanje je provedeno na 100 muškaraca i žena od kojih su neki bili izuzetno zaljubljeni, neki su tek izašli iz ljubavne veze, neki su bili samci, a neki nikada nisu niti bili zaljubljeni.

Studija objavljena u časopisu Frontiers in Human Neuroscience pokazala je da postoji više desetaka različitih područja u mozgu na koje utječu emocije i ljubav pa znanstvenici tvrde kako znaju kako na magnetnoj rezonanci izgleda prava ljubav.

Rezultati istraživanja pokazuju da mozak osobe koja se zaljubi funkcionira na drugačiji način ne samo u ljubavi već i u drugim aktivnostima koje nisu neposredno vezane uz ljubav.

Ovo otkriće, osim što bi vas moglo izvući iz nesretne veze, moglo bi uvelike olakšati i pravne sporove, brakorazvodne parnice te istrage zločina iz strasti.

>>Ovo je 15 znakova da ste u vezi s dobrim muškarcem

>>Znate li o kojim muškarcima žene najviše maštaju? Evo odgovora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije