Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brojke sve otkrile

Znanost je potvrdila: Žene su ipak bolji vozači od muškaraca!

05.11.2019.
u 09:24

Vječnoj raspravi jesu li bolji vozači muškarci ili žene s ovim istraživanjem došao je kraj.

Žene su se godinama trebale nositi sa seksističkim šalama o tome kako voze sporo, piše Marie Claire magazin. Žene, koliko ste puta čule neki seksistički komentar o svojim užasnim vještinama parkiranja? Jedan od komentara je i da žene koriste zrcala na autu samo kako bi vidjele staviti ruž na usne. Ako na engleskom u Google napišete 'šale o ženama vozačicama' ispast će vam 54,000,000 rezultata. 

Kakogod, novo istraživanje pokazuje da kada je riječ o vožnji žene su bolje u upravljanju vozilom od muškaraca. Stranica za uspoređivanje cijena Confused.com provela je istraživanje čiji je cilj bio saznati jesu li bolji vozači muškarci ili žene. Analizirali su osiguranje, kriminal i statistike vozačkih testova i saznali da su žene bolji vozači

Podaci sugeriraju da žene imaju manje vozačkih prekršaja za razliku od muškaraca koji su često krivi za takve prekršaje. Također su prestigli žene i kada govorimo o prekršaju vožnje pod alkoholiziranom stanju i vožnje bez vozačke ili valjanog osiguranja. Žene su manje uključene u prometne nesreće, za razliku od muškaraca. I tako je došao kraj raspravi jesu li bolji vozači muškarci ili žene; sada se možete pozvati na znanstveno istraživanje. 

U videu pogledajte koliko dobro muškarci poznaju ženske beauty proizvode. 

Komentara 44

MM
Marljivi mrav
20:29 05.11.2019.

Hahaha.... možda na marsu. 😂 koji članak , za malu djecu.

DU
Deleted user
20:07 05.11.2019.

naravno da su bolje... pa svakodnevno u kolonama vidimo kako se češljaju, šminkaju, piju kavu i puše, čitaju Gloriju, a jednom sam vidio i da pere zube..

NN
nn2
20:56 05.11.2019.

Naravno da je osiguranja bolja žena vozačica, zato jer radi manje kilometara zato je i manja šansa da napravi prekršaj. U vezi, braku dok su ljudi...ipak češće vozi muškarac, time šansa da on bude krivac a ne žena koja sjedii na suvozačkom mjestu. U mojoj bivšoj firmi (geodezija) išli smo skoro svaki dan na teren. Uvijek sam ja vozio auto a ne kolegica, jer ona je žensko. nije da ja nisam htio da ona vozi, jer i ja bi lako sjeo i briga me za vožnju. i tako 5-6 godina. Ona je isto imala vozačku, statistički tko će ispasti lošiji vozač ako ja riskiram a ona ne. Nisu stavili usporedbu za isti broj kilometara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije