Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinagora

Zlatne medalje vrhunskim hrvatskim vinima

vino
09.07.2010.
u 12:05

Titula prvaka države i zlatna medalja pripale su tramincu iz ledene berbe 2007. Iločkih podruma.

 

Od 17. do 20. lipnja u Budimpešti je održano jedanaesto međunarodno natjecanje vina Vinagora, koje se ubraja u 10 najvažnijih u svijetu. Manifestacija Vinagora je održana pod pokroviteljstvom strukovnih organizacija OIV (Međunarodna organizacija za vinovu lozu i vino) i UIOE (Međunarodna udruga enologa). Važan je podatak i to da je Vinagora članica VINOFED- a, što znači da je članica udruge najvećih svjetskih ocjenjivača vina.

Titula prvaka države i zlatna medalja, po ocjeni međunarodnog žirija, pripale su tramincu iz ledene berbe 2007. Iločkih podruma, a zlatne medalje graševini iz 2008. Iločkih podruma i Agrolaguninu merlotu Festigia iz 2008. 

Osim zlatnih medalja Agrolaguna je za svoja vina dobila i četiri srebrne medalje. Vina iz vrhunske linije Festigia merlot 2007., castello 2007. i cabernet sauvignon 2008., te cabernet sauvignon rose 2009. iz linije Laguna Histria na Vinagori nagrađena su srebrom.

Ključne riječi

Komentara 1

FR
franjo
14:41 08.08.2010.

U Hrvatskoj nema vrhunskog vina i to je istina. Inernacionalno skroz nepoznati. To su sve stolna obicna vina, bez prave Hrvatske sorte. A, kojo je vrhunsko? Koja cisto Hrvatska sorta? Da nije buckuris!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije