Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva slučajnost

Život joj je spasio M&M bombon: 'Nisam imala simptome tumora'

Daily Mail
28.01.2020.
u 11:00

Majci dvoje djece život se promijenio u trenu i to zbog čokoladnog bombona.

Lauren Brender imala je 21 godinu kada je okrhnula zub na kikiriki bombon M&M dok je bila na razmjeni na nizozemskom fakultetu u Tilburgu, a taj događaj spasio joj je život, prenosi Daily Mail.

Dva mjeseca kasnije vratila se u Australiju gdje je posjetila zubara zbog tupe i dugotrajne boli u zubima i zubnom mesu. Budući da tamo nije našla odgovor, zakazala je slikanje MR-om.

Ostala je u šoku kada joj je liječnik rekao da joj tumor raste na prednjem dijelu lubanje.
"Otišla sam sama na slikanje jer nisam očekivala ništa opasno, a kad sam doznala rezultate, nisam mogla vjerovati. Nisam imala simptome tumora."

Na svu sreću, njen tumor bio je dobroćudan te su ga operacijom izvadili, a Lauren nije trebala daljnje liječenje ni kemoterapiju.
Brzo se oporavila i nakon samo tjedan dana izašla je iz bolnice, ali bol u zubima se nastavila.

Ponovno je posjetila ortodonta i otkrili su da je bol zapravo cijelo vrijeme bila od upaljenog zubnog kanala, a kako nije imala nikakve simptome tumora, ova slučajnost spasila joj je život.

No, Lauren je svake godine išla na MR slikanja kako bi provjerila je li još uvijek sve u redu, a u svibnju 2019. godine otkrila je da joj drugi tumor raste na istom mjestu kao i prvi, samo dvostruko veći. Otišla je na hitnu operaciju i liječnici su joj izvadili tumor, ali oporavak joj je bio težak.

Liječnici su joj rekli kako postoji mogućnost da tumor naraste i treći put, a Lauren sada svakih šest mjeseci ide na slikanje. Često razmišlja kakav bi joj život sada bio da nije okrhnula svoj zub, a zahvalna je što je imala priliku imati djecu i supruga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije