Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Živite zajedno, a spavate u odvojenim krevetima? Znanstvenici tvrde: Tako treba!

spavanje
Getty Images
11.12.2018.
u 21:35

Ako su parovi spavali manje od sedam sati tijekom zadnje dvije noći, veća je vjerojatnost da će se posvađati.

Kada živite sa svojim partnerom, logično je da ćete htjeti dijeliti sve, tako i krevet. I dok večer završavate maženjem i poljupcima prije nego što utonete u san, vjerojatno i ne razmišljate zašto ne bi bila dobra ideja da zaspite zajedno. 

Vaša veza bit će zdravija i stabilnija ako kao partneri spavate u odvojenim krevetima, pokazali su rezultati istraživanja provedenog na sveučilištu Ryerson u Torontu. Oko 30 do 40 posto parova spava u odvojenim krevetima.

Pogledajte i galeriju Mislite da su ovo simptomi visokog krvnog tlaka? Varate se

spavanje
1/4

Tako imaju vremena samo za sebe, za čitanje knjige, razgovaranje s prijateljima ili samo za ležanje u tišini. Kako tko želi. Istraživanje provedeno na sveučilištu Ohio pokazalo je da osobe koje se ne naspavaju dovoljno ostaju mrzovoljne i pod stresom gotovo cijeli idući dan.

Ako su parovi spavali manje od sedam sati tijekom zadnje dvije noći, veća je vjerojatnost da će se posvađati. 

Stres i manjak spavanja mogu utjecati i na ozbiljne zdravstvene probleme poput dijabetesa, kardiovaskularne bolesti, Alzheimerove bolesti i artritisa. 

Pogledajte i video – Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem.

Komentara 26

NA
narcis660
22:27 11.12.2018.

Ja što dalje sve mislim da je najbolje u odvojenim sobama 🤣🤣😃

QW
Qwertyman
21:57 11.12.2018.

Sasvim bezveze, guglajte to sveučilište, pa ćete vidjeti da je po rangiranju lošije od zagrebačkog sveučilišta, za koje znamo da ne stoji baš dobro. Takva su im i istraživanja. Primjerice: ovo bi kao trebalo vrijediti za sve ljude? Ne postoje neki parovi za koje je bolje da spavaju zajedno i neki za koje je bolje da su odvojeno? I baš svaku večer bi oni trebali spavati odvojeno? Zašto se novinarka nije potrudila reći nam nešto više o uzorku istraživanja, pa da vidimo koliko je opravdano generalizirati nalaze? Ah da, zaboravio sam, bitno samo da ima nekakav atraktivan naslov...

TH
than
00:02 12.12.2018.

Problem leži u hrkanju, a onda dolazi do nespavanja. Pa do nervoze, a sa njom ide i svađa. Lako je kada oboje ne hrču ili im ne smeta hrkanje. No, kada se jedan ne naspava iz noći u noć, najboljee je rješenje spavati u odvojenim sobama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije