Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bizarno

Živi kao kućanica iz 1950-ih: 'Sada je pravo vrijeme da sve žene postanu kućanice'

Instagram
25.03.2020.
u 14:30

Vjeruje kako je idealan posao svake žene da bude kućanica te brine o svojem suprugu, djeci i kućanstvu.

Alena Kate Pettit iz Ujedinjenog Kraljevstva potiče druge žene da se pridruže njenom pokretu koji zagovara da žene uvijek ostaju doma, brinu se o kući i djeci te postanu prave kućanice, poput onih iz 1950-ih. Također je potiče žene koje već žive kao kućanice da pokažu ostalim ženama kako da budu graciozne i poštene kućanice, kako sve više žena ostaje doma zbog pandemije koronavirusa, prenosi Daily Mail.

Alena je majka jednog djeteta koje vjeruje kako ‘muškarac treba biti na prvom mjestu’, oblači se u tradicionalnu odjeću iz 1950-ih te vjeruje da je kuhanje i čišćenje njen posao, a otvorila je i svoju školu The Darling Academy, koja podučava druge žene kako biti dobra kućanica. Svaki mjesec od svog supruga dobije džeparac, koji onda troši na hranu i potrepštine te si uvijek i sebi nešto priušti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mrs Alena Kate Pettitt 🇬🇧 (@thedarlingacademy)

Na svom Instagram profilu potiče žene da postanu kućanice, a u svjetlu ove situacije okomila se na žene koje sve više ostaju doma. “Tajice i majice kratkih rukava nisu primjerena odjeća za majke. Nije ni čudo da je majčinstvo i domaćinstvo izgubilo sjaj tijekom godina. Jednostavno nije lijepo i vrijeme je za promjenu. Sada je svaka žena kućanica i vrijeme je da zablistamo i pokažemo svijetu kako se to radi, dostojanstveno i s ljubavlju”, napisala je Alena.

Njen pokret je kontroverza među mnogim feministicama jer tvrdi kako ‘žene moraju biti podložne muškarcima’. Ipak uz razne moderne i feminističke pokrete, pokreti koji se posvećuju 195-ima i 1960-ima postaju sve popularniji.

Pogledajte poznaju li Zagrepčani stare purgerske riječi:

Ključne riječi

Komentara 1

RO
romobil
15:28 25.03.2020.

Ugledala se na Nives Celzijus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije