Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odrekao se svega

Živi bez novca: Napustio je život velegrada

daniel suelo (1)
daniel suelo
23.04.2012.
u 17:19

Novac je samo iluzija, tvrdi Daniel Suelo koji je prije 12 godina pobjegao od civilizacije i u pećini živi bez novca

Amerikanac Daniel Suelo (51) prije dvanaest godina odlučio je napraviti rez u svome životu i ostaviti sve – dobar posao, novac i život u gradu. Posljednji je put 30 dolara promijenio u jednoj telefonskoj govornici te ih ostavio i od tada živi bez centa u džepu.

– Kad sam živio s novcem, uvijek mi je nešto trebalo. Novac je zapravo nedostatak nekih stvari. Predstavlja prošlost, odnosno dugove, ali i budućnost, odnosno kredite. No nikad sadašnjost – piše Suelo na svom blogu ZeroCurrency, jedinom vezom s civilizacijom. 

U najboljim godinama odlučio je povući se u prirodu i okrenuti leđa zgrtanju novca, kreditima, dugovima, kreditnim karticama. Danas živi u pećini ispod slapa u američkoj državi Utah, oko sat vremena vožnje od pustinje Moab. Hrani se grahom i ostalim plodovima na koje naiđe, a staru odjeću nalazi na odlagalištu smeća.

Javnosti je postao poznat prije tri godine kad su njegovu priču objavili brojni časopisi, među ostalima i Guardian i HuffingtonPost, a o njemu je Mark Sundee napisao i biografiju "Čovjek koji je napustio novac", a Suelo od prodaje nije uzeo ni dolar.

 

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
17:45 23.04.2012.

sumnjivo - slično je reko i onaj japanac, a onda se ispostavilo da mu brat uredno šalje lovu na račun - ma bravo - ne koristi gotovinu, već kartice....:)

DA
dad
21:08 23.04.2012.

Vjerujem,da ce mu od IRS-a,doci pisamce za taxu.

BO
boston
17:38 23.04.2012.

Znam ja mnoge ljude koji su uspjeli okrenuti leda zgrtanju novca. No slabo znam one koji su isto ucinili sa kreditima, dugovima i kamatama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije