Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Žive jaslice i Neobična ledena čarolija očekuju vas ovog vikenda na Rabu

Rab
Foto: Petar Lupić
1/2
19.12.2018.
u 14:41

Advent na otoku

Blagdansko doba idealno je vrijeme za upoznavanje Raba u njegovom čarobnom izdanju. Naime, u tom prekrasnom gradu već neko vrijeme traje Najljepši otočni advent, posebna kombinacija umjetnosti i gastronomije te zabave za sve uzraste.

Pred sam Božić, u gradu Rabu pripremaju se posebna događanja. Ove subote, u predivno okićenom parku Dorka, udruga “Tunera” uprizorit će žive jaslice s domaćim životinjama i svojim članovima, a istoga dana, na Trgu Municipium Arba Rabljane i njihove goste zabavljat će poznata klapa Šufit. Nedjelja je, pak, rezervirana za predstavu na ledu "Neobična ledena čarolija" koju će izvesti članovi Klizačkog kluba "Medo", kao i za paljenje četvrte, ujedno i posljednje adventske svijeće. A na sam Badnjak, spektakularan doživljaj bit će doček Djeda Božićnjaka, koji će se padobranom spustiti na rapsku rivu, kao i deseci moto-mrazova koji će se na rivi pojaviti na motociklima.

Foto: Petar Lupić

Najljepši otočni advent projekt je koji je nastao prije četiri godine iz potrebe da se u zimskim mjesecima osmisle društveno-zabavna događanja na otoku, a ubrzo se razvio u turistički proizvod koji na otok privlači sve veći broj turista i u zimskim mjesecima. Uz organizatore, zaslužni za uspjeh Najljepšeg otočnog adventa i drugih turističkih projekata, svakako su i brojni turistički djelatnici. Stoga je Turistička zajednica grada Raba prošloga vikenda organizirala prigodno blagdansko druženje te im dodijelila posebna priznanja. Nagrađeni su najbolje ocijenjeni u projektima „Tajni gost 2018.“, „Originalni rapski suvenir“ te „Kvarner family“.

Projekt „Tajni gost 2018.“ sastoji se od akcije ocjenjivanja kvalitete usluga koju provode tvrtka Heraklea i Turistička zajednica grada Raba. Tajni gost izmjerio je kvalitetu usluge u rapskim ugostiteljskim objektima, trgovinama, turističkoj zajednici, turističkim agencijama te hotelima, a najbolje ocijenjeni djelatnici i objekti primili su posebna priznanja. Turistička zajednica grada Raba uručila je i potvrde „Originalni rapski suvenir“, odnosno takozvane ORS markice, kojima se označava autentičnost suvenira u cilju boljeg prezentiranja otoka Raba na domaćem i stranom tržištu. Nagrađeni su i najbolje ocijenjeni u projektu „Kvarner Family“ koji provodi Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama. Ovoga puta, oznaka „Kvarner Family“ dodijeljena je iznajmljivačima Jadranki Perkić, Dariju Perkiću, Sanji Vukelić i Ivu Šubiću te Krešimiru Šipeku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije