Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvrsno rješenje

Zima će potrajati do petka - taman koliko i ovaj genijalan gulaš s crnim pivom!

Shutterstock
24.03.2020.
u 13:00

Ljubitelji piva doći će na svoje s ovim receptom za gulaš koji je vrlo praktičan odabir ovih dana jer će vam potrajati nekoliko dana, a možete ga kombinirati s različitim prilozima i - naravno - čašom finog, crnog piva

Recept nam je darovala poznata gastroblogerica Marina Obradović koja u sve što radi mora dodati malo craft piva jer ono kod nje aktivira "umami" - osjećaj okusne potpunosti i užitka u jelu. Marina uvijek koristi pivo 5th elementh, ali u izvandrednim uvjetima u kojim se nalazimo poslužit će i neko drugo koje imate pri ruci.

Pripremite brz, ukusan i zdrav obrok u samo 6 koraka:

Gulaš s crnim pivom za 4 osobe

Sastojci:

500 g junećeg ili svinjskog buta narezanog na kockice, može i kombinacija

330 ml Voodoo ili Stout piva by 5th Elelment (može i ono koje imate kod kuće)

500 g luka

2 režnja češnjaka

1 veća mrkva

ž žlice rajčice u tubi (koncentrat)

žličica soli

žličica crvene paprike

žličica peršina (može i suhog)

prstohvat papra

2 žlice ulja

Foto: Shutterstock

Priprema:

Narežite luk, češnjak i mrkvu na sitne, a meso na malo veće kockice. Mrkvu možete narezati i na kolutove. U posudu za kuhanje stavite grijati ulje na najjaču vatru. Meso posolite pa dodajte na ulje, smanjite vatru na pola i lagano popecite sa svih strana, dok ne dobije lijepu smeđu boju. Meso zatim izvadite iz lonca i ostavite sa strane. Ako je potrebno, u posudu u kojoj ste pekli meso dodajte još ulja, a zatim dodajte luk i prijajte dok ne omekša i postane slatkast. Luku dodajte češnjak, koncentrat rajčice, začine, pivo i peršin ako je suh (svježi peršin dodajemo na kraju). Promiješajte i pirjajte 10 minuta pa dodajte meso. Kuhajte sve zajedno 20 minuta uz povremeno miješanje. Zatim dodajte mrkvu i vode ako je potrebno pa kuhajte još 20 minuta. Vrijeme kuhanja ovisi o vrsti mesa i veličini kockica na koje ste meso narezali. Meso je gotovo kada omekša. Poslužite uz salatu i omiljeno pivo.

Gustoću gulaša regulirajte sami. Ako želite obrok za dva dana, podvostručite količine pa prvi dan gulaš možete napraviti kao jelo i dodati mu kockice krumpira, a za drugi dan napravite gušću varijantu uz koju možete poslužiti omiljenu tjesteninu, palentu, pire krumpir, njoke ili knedle od kruha.

Komentara 1

ZC
zorro.cz
17:02 25.03.2020.

Rijeđa varijanta, gušća varijanta, tjestenina.... dajte se odlučite jel kuhate gulaš, saft ili paprikaš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije