Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Ženske grudi mijenjaju se s godinama. Evo kakve su u dvadesetima, tridesetima...

Ženski dekolte
Foto: Shutterstock
1/4
05.04.2017.
u 11:04

Sedam je oblika ženskih grudi, ali bez obzira koji oblik vi imate, nisu iste u dvadesetima, tridesetima, četrdesetima....

Baš kao sve što se mijenja na našem tijelu kako starimo, tako se i ženske grudi mijenjaju. Sedam je oblika ženskih grudi, ali bez obzira na to koji oblik vi imate, nisu iste u dvadesetima, tridesetima, četrdesetima....

U dvadesetima....

Veličina grudi u dvadesetima varira. Promjena težine također će utjecati na njihovu veličinu, ali i trudnoća na koju se mnoge žene odlučuju u dvadesetima. Zbog trudnoće grudi će postati veće i napetije, aureole će postati tamnije, a bradavice veće. To se može vratiti u predtrudničko stanje nakon poroda. Uobičajene su i promjene na grudima uslijed hormonalnih promjena, mogu nastati i bolne kvržice. Lisa Jacobs, kirurginja iz klinike John Hopkins, upozorava da se zbog svake promjene javite svome liječniku, ali i dodaje da ne paničarite ako su kvržice bolne jer one koje ukazuju na rak – nisu bolne. 

U tridesetima...

Ako je žena rodila, u tridesetima će se koža grudi rastegnuti. Mogu se pojaviti strije i drugi ožiljci na koži grudi, a na to će utjecati i promjene u težini. 

U četrdesetima...

U ovom razdoblju ženina života proizvodi se manje estrogena, a grudi prolaze kroz involuciju, pojavu kada se tkivo dojke zamjenjuje mastima. Zbog toga grudi postaju mnogo mekše na dodir, kaže Jacobs. Involucija se ne događa ravnomjerno u obje dojke. U ovom procesu se također mogu pojaviti kvržice na grudima, a znak je za uzbunu ako su kvržice tvrđe na dodir. 

>>Pet žena ispričalo što im se dogodilo kada su prestale uzimati kontracepcijske pilule 

>>Postoji 7 tipova ženskih grudi, koji je vaš oblik?

Ključne riječi

Komentara 11

MA
majlena
13:39 05.04.2017.

A nakon četrdesetih nije vrijedno spomena, jel? Autore, tvoj je mozak već usahnuo, puuuuno brže od prosjeka.

SJ
Sve je uzalud
16:39 05.04.2017.

.....kod mene je sasvim drugi slučaj a to je da se moram skinuti gol kad se brijem...a zašto..........kesa mi se objesi a na licu se koža nategne i lakše se izbrijavam.nema šanse da se porežem...........

Avatar kravata
kravata
15:46 05.04.2017.

Nismo znali ni vidili evo sad znamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije