Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez frustracija

"Ženska Viagra" uskoro dolazi na tržište kao sprej za nos

izložba, Stanko Abadžić, Miris žene,
arhiva VL
06.11.2012.
u 11:21

Mnoštvo žena pati od anorgazmije pa su im znanstvenici odlučili pomoći novim lijekom

Žene koje imaju poteškoća s postizanjem orgazma uskoro će u seksu moći uživati više zbog lijeka u oblika spreja za nos.

Čak 30 posto žena pati od anorgazmije, trajne nemogućnosti postizanja orgazma, no trenutačno na tržištu ne postoji ništa što bi im u tome moglo pomoći. Zato su si znanstvenici uzeli u zadatak proizvesti "žensku Viagru", po uzoru na "proslavljeni" lijek za erektilnu disfunkciju za muškarce prvi put propisan 1998. godine.

Novi sprej pod nazivom Tefina bit će dovoljno ukapati u nosnice dva sata prije spolnog odnosa, a djelovanje bi trebalo trajati i do šest sati. Lijek temeljen na testosteronu trebao vi poboljšati ženinu seksualnu želju aktivirajući određene dijelove mozga te povećati protok krvi u spolne organe, piše Daily Mail.

S obzirom na to da je riječ o testosteronu, koji ima razorno djelovanje na ženski organizam nađe li se u prevelikim količinama, znanstvenici umiruju i kažu da lijek nema nikakvih neočekivanih nuspojava poput akni, rasta dlačica i produbljenja glasa.

– Ranije smo pokazali da je žene sa slabom seksualnom željom nakon testosteronske terapije ne samo da jačaju seksualnu želju i uzbuđenje, nego povećavaju njihovu sposobnost postizanja orgazma – kaže Susan Davis sa sveučilišta Monash u Australiji čiji tim nadzire razvoj lijeka Tefine koji bi trebala proizvoditi kanadska tvrtka Trimel Farmaceutika.

Znanstvenica dodaje da seksualna disfunkcija znatno utječe na život žene.

 

Komentara 1

Avatar billybull
billybull
13:46 06.11.2012.

vrhunac ljudske gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije