Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragocjeno vrijeme

Žene su sebičnije 
i manje humane od muškaraca?!

žene
07.06.2011.
u 11:05

Muškarci će prije pomoći starijim osobama nositi teške vrećice i češće će nego žene dati sitniš prosjacima

Pripadnice nježnijeg spola imaju grublji jezik kad je riječ o ogovaranju, prije će zalupiti vrata pred nosom humanitarnim radnicima, rjeđe će vratiti novac uoče li da ga je netko izgubio, a manje je vjerojatno da će vratiti uslugu, tvrdi se u istraživanju o sebičnosti modernog doba što ga je objavio britanski Daily Mail. Muškarci su prošli malo bolje: prije će pomoći starijim osobama nositi teške vrećice za kupnju i češće će dati sitniš prosjacima.

Zaključci su to istraživanja o nesebičnosti u kojem je ispitano 2000 muškaraca i žena, a anketu je, obilježavajući Tjedan volontera, naručila udruga Original Volunteers, najveća britanska volonterska organizacija.

Istraživanje je također pokazalo da će mnogi od nas nerado posuditi novac prijatelju, pripremit ćemo kavu ili čaj na poslu samo za sebe (žene osobito) i nećemo dopustiti drugom vozaču da se uključi u promet, zanemarit ćemo starije članove obitelji, namjerno poprskati pješaka na cesti, posuditi pa ne vraćati stvari.

– Svi smo katkad sebični, ali ovo istraživanje pokazuje da smo svoje vrijeme počeli smatrati predragocjenim. Najvećom se žrtvom smatra odvajanje slobodnog vremena za tuđu korist – rekla je direktorica programa Caroline Revell.

Ključne riječi

Komentara 9

BK
B Kosa
20:29 07.06.2011.

kada je umro Arli Devison proizvodac poznati motocikla .Sveti petar ga prestavi Bogu.\'Boze ovaj je jako sposoban covjek savrsijo je dobre motor bicikle Arli upita Boga \'Jesili ti izmislijo zene/ Bog odgovori \'Jesam Arli mu kaze nije ti taj izum tako savrsen Bog odgovori \'Znam da nije ali je jako trazen cak vise nego i tvoji motori

BK
B Kosa
21:23 07.06.2011.

Mudrac Sirah pise u bibliji \'Musko nemoze biti opako kao zensko. I radje bi zivijo sa lavom i zmajom nego sa opakom zenom.

PP
pp
10:21 03.11.2015.

Zanimljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije